fbpx
Annonse:
I SKUDDET: ØIF-kaptein Eirik Heia Pedersen I Skuddet I Søndagens Hjemmekamp Mot Bækkelaget. Foto: Jan Espen Thorvildsen.
I SKUDDET: ØIF-kaptein Eirik Heia Pedersen i skuddet i søndagens hjemmekamp mot Bækkelaget. Foto: Jan Espen Thorvildsen.

Nær sølvplass etter klasseseier

ØIF Arendal vant hele 34-25 over tabelltoer Bækkelaget og er nå bare ett poeng bak på tabellen.

Det som på forhånd var forventet å bli en tøff og jevn toppkamp i herrenes Grundigliga, ble en enveiskjøring fra Sørlandslaget. Og best av gutta fra Arendal var Oleg Macharshvili, nyervervelsen fra Ukraina. Med åtte mål på 12 skudd ble han kampens toppscorer og kåret til banens beste spiller.

ØIF Arendal møtte Bækkelaget med deres eget spill. En kontringshåndball med stort tempo og stort trykk fremover på banen. Kombinert med et kompromissløst forvarspill stod det 12-5 etter snaue 20 minutter. Og siden så hjemmelaget seg ikke tilbake.

Da Sander Simonsen scoret hjemmelagets 34 mål og Bækkelaget kun hadde scoret 25, brøt jubelen ut i hele hallen. Med det siste målet endte ØIF Arendal foran Bækkelaget på innbyrdes oppgjør. Og det kan komme til å bli helt avgjørende i en super jevn serie, bak suverene Elverum.

– Oleg gjør en fantastisk jobb for oss. Han er god både bakover og fremover på banen. Og kåringen som banens beste var vel fortjent, kommenterer en svært fornøyd Marinko Kurtovic.

Han kan konstatere at ØIF Arendal har vunnet alle sine kamper etter VM-pausen. Nå venter en spennende serieinnspurt før sluttspillet starter. Der ligger den gjeve Champions League-plassen. Og sluttspill er det eneste i norsk håndball som ØIF Arendal ikke har vunnet.