Annonse:
DSC 4580.JPG Til Nett

Fremmer åpen scene for lokale musikere

Fakta: Dette er Underwing:

Underwing ble dannet i 2016 og fant fort frem til sitt unike musikalske uttrykk. Ved å blande de svingene rytmene fra 70-tallets rock, den melankolske ­atmosfæren fra 90-tallets grunge og ­kompleksiteten fra moderne progressiv metal har bandet lagd et lydbilde som best kan beskrives som progressive grunge. Tekstene som akkompagnerer musikken formidler et budskap hvor psykisk helse står sentralt. I dagens samfunn har psykiske utfordringer som angst, depresjon og ensomhet økt i omfang uten at dette har medført større åpenhet rundt problematikken. Dette søker Underwing å gjøre noe med ved å levere låter med tunge budskap og melodiøse lydlandskap.

Bandet gav ut sin debut utgivelse «Kaela Upsweep» på Pinecone Records den 20. Mai 2017 og på utgivelsesdatoen donerte bandet 30% av platesalget til Rådet for psykisk helse. Utgivelsen ble møtt med gode kritikker både nasjonalt og internasjonalt der blant annet NRK Sørlandet omtalte debuten som «tung, alvorlig og kompromissløs rock». Bandet består av Eenyeto Kotori på vokal og bass, Joachim Walle Michalsen på trommer, Thomas Myhren på gitar og Magnus Christiansen på gitar og vokal.

– Vi ønsker å samle musiker­miljøet her lokalt og arrangerer blant annet jam for venners venner. Det er en åpen scene hvor de som kan litt om musikk kan få prøve seg og forhåpentligvis kan det inspirere til at det er noe som skjer i nærområdet, forteller daglig leder Knut-Bjørnar Knutsen på Midtnattsol Kafe og Grill i Grimstad.

– Dyktige musikere
Fredag 20. oktober står grimstadbandet Underwing på scenen. Bandet ble dannet i 2016 og har utviklet et unikt musikalsk uttrykk innen rocke-sjangeren.
– Eenyeto har Norges kuleste vokalstemme, mener Knut-Bjørnar som selv har reist Norge på kryss og tvers som scenetekniker i over ti år med forskjellige musikere, deriblant Anita Skorgan.

– Det er mange dyktige folk i musikermiljøet i Grimstad, men det er mangel på arenaer hvor de får lov til å utfolde seg, sier han videre.

Lokale musikere
Det har tidligere blitt arrangert flere konserter på Midtnattsol, eksempelvis har det blitt avholdt countrykonsert med Big B og Laila Hansen.
– Da kom det 50 til 60 mennesker. Vi har også hatt Sandra Point Trad Jazz Band. Hun kommer tilbake i 2018. I sommer har vi ligget litt lavt, men nå i løpet av oktober/november har vi hatt åtte arrangementer med lokale musikere, sier Knut-Bjørnar og legger til at de nå ønsker å gjøre plassen mer åpen for de unge.
– Per nå opplever vi at mange unge har et bilde av hvordan det ser ut her, men vi ønsker å få Midtnattsol til å bli en musikkarena for både unge og eldre. Vi vil sette Midtnattsol på kartet her i Grimstad, sier han.

Musikalske restriksjoner
Underwing, som skal stå på scenen 20. oktober, er glade for å få innpass på Midtnattsol.
– Utstyr har ofte vært et problem på musikkarenaer i Grimstad. Her er det veldig bra. Det er flere arrangører som ikke holder kravene som musikere setter til lyd. De må gjerne komme hit til Midtnattsol. Her har de peiling på lyd og står for lyden under konsertene. Det er ingenting som er en større betryggelse for et rockeband, slår gitarist og vokalist Magnus Christiansen fast. I tillegg er mange av uteplassene i byen underlagt restriksjoner som de må forholde seg til, eksempelvis med tanke på lydnivå.
– Her har vi få restriksjoner vi må forholde oss til og her kan vi blåse taket og det er jo en fordel, spesielt dersom det skal være en rockekonsert, sier vokalist og bassist Eenyeto Kotori.

Forspill-plass
Håper at vi får til noe. «Konsertlokalet» er godkjent for 270 personer, men ofte setter arrangøren en begrensning på 150 personer slik at det ikke blir altfor trangt om plassen. For å lokke studentene til Midtnattsol har konsertstedet valgt å ha studentpris på Underwing-konserten.
– Det koster 50 kroner for studenter, mens det er 100 kroner for alle andre. Man kan kjøpe bill ett på forhånd eller kjøpe i døra, sier Eenyeto.
– Vi håper at folk kan bruke oss som en forspill-plass. Konserten varer fra 21 til 24, og da er det fritt frem for å fortsette kvelden under Midtnattsola, enten her eller andre steder, sier ­Knut-Bjørnar avslutningsvis. Midnattsol tilbyr også selskapslokaler, julebord, uteterasse, lydannlegg og er fleksible med mat og selkaper for private og bedrifter.

Sorry. No data so far.