Annonse:
NEDLAGT: Byens Mest Aktive Konsertstue Er Lagt Ned Etter 3 års Drift, Til Sørlandsmusikernes Store Fortvilelse.
NEDLAGT: Byens mest aktive konsertstue er lagt ned etter 3 års drift, til sørlandsmusikernes store fortvilelse.

Musikernes egne «Cheers»-bar lagt ned for godt

Onkel Aksel Musikkbistro i Havnekvartalet la ned på dagen etter 3-årsjubileet den siste dagen i mars. Puben med matservering var tilholdssted for mange av Sørlandets musikere og musikkinteresserte.

Skjenkestedet har vært konkurs et par ganger før, men denne gangen fantes det ingen redning for Onkel Aksel, det eneste vannhullet i Kristiansand med regelemessige konserter.

Lokalet var smekkfullt allerede klokken ti på kvelden for siste åpningsdag, og underholdningen fra scenen var alt godt i gang, med gjester fra fjern og nær som ønsket å vie plassen en siste hyllest.
Onkel Aksel Musikkbistro har vært samlingssted for musikkfolket fra hele landsdelen de siste 3 årene, og omtales som den rene nabolagspuben, som i TV-serien «Cheers» fra 80-tallet. Derfor tok vi en prat med noen av dem for å høre hva etablissementet har betydd for dem.

 

 

 

 

 

 

Jan Kenneth Transeth fra Mosby
– Jeg har vært på en del konserter og spist masse god mat på Onkel Aksel. Først og fremst kommer jeg til å savne kjøkkenet, og synes det er fryktelig kjipt at Kristiansands eneste bar med ren rockprofil legger ned.

 

 

 

 

 

 

Kirsten Odderstøl Jåsund fra Vennesla
– Jeg har brukt onkel Aksel aktivt og jevnlig. Før det var det Benny´s Rock House nede på Fiskebrygga, som var forgjengeren til onkel Aksel. De har hatt et yrende og variert musikkliv og utrolig mange forskjellige artister, sjangere og konserter. I tillegg hadde de fantastisk god mat, så jeg har gjerne stukket innom for en kjapp lunsj eller middag i forbindelse med konsert. Det jeg kommer til å savne mest er det faste onsdagsinnslaget med akustisk karaoke. Harald Messel og Tom Anders Klungland har gjort en kjempejobb hver eneste gang, og man følte seg alltid inkludert. Det var alltid en god klem å få, og man hadde følelsen av at man var mer enn bare en gjest og mer som blant gode venner. Jeg synes det er forferdelig trist at byen mister sin viktigste konsertscene.

 

 

 

 

 

 

 

Tor Egil Vaule Andersen fra Grimstad
– Onkel Aksel virket som et raust og inkluderende sted med et mangfold av gjester, et sted som virkelig har lagt til rette for å skape en scene for både kjente og ukjente artister, og har vært en viktig scene på Sørlandet. Det har gjestet flere arrangementer og organisasjoner, blant annet Kristiansand Vise & lyrikk, som jeg har vært så heldig å få spille på. Det er trist at de er tvunget til å legge ned.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sheila Simmenes fra Kristiansand
– Onkel Aksel har vært et kjærkomment tilskudd til Kristiansands kulturliv, og det er særdeles trist at de nå må legge ned. Jeg håper og tror at gjengen vil starte opp igjen et annet sted i ny drakt, for byen trenger steder som dette. Det er trist at huseiere i sentrum ikke ser langtidsgevinsten i å legge tilrette for kultur, og at det er leieprisene som skal stå i veien. Det er nettopp steder som Onkel Aksel, som på sikt vil gjøre Kristiansand til en by studentene blir i, og som folk flytter til. Et godt kulturliv gjør at de andre næringene vokser, fordi dyktige folk velger å bli i byen. Gjengen bak Onkel Aksel har gjort en fabelaktig jobb, og jeg gleder meg til å se hva de finner på nå.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bent Ivar Depui Tversland fra Evje
– Jeg liker at Onkel Aksel har vært en plass hvor nye musikere kan vise seg frem. Det er inspirerende å høre ny musikk for første gang og i etterkant oppleve de på Sentrum Scene. Onkel Aksel har alltid hatt et varmt og inkluderende miljø, og en lav terskel for ferske artister som vil prøve seg på en byscene.Jeg synes det er fryktelig synd at de stenger plassen. For meg ­personlig er miljøet viktigere enn selve lokalet. Derfor håper jeg de finne en ny plass og kommer seg på beina igjen fort som fy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12
– Jeg har opptrådt flere ganger på Onkel Aksel. Det var også stedet hvor jeg ble kjent med produsenten på mitt forrige album. Jeg syns det er fryktelig trist at de må legge ned. Jeg har blitt så glad i stedet og folkene – en levende musikkplass med en varm sjel.