fbpx
Annonse:
Dyreparken Er Fornøyd Med Sommeren 2018. Effektiv Parkering Er Noe De Gleder Seg Over, Selv Om Det Til Tider Har Vært Lange Køer. Foto: Arnt Georg Arntzen
Dyreparken er fornøyd med sommeren 2018. Effektiv parkering er noe de gleder seg over, selv om det til tider har vært lange køer. Foto: Arnt Georg Arntzen

Vurderer nye p-alternativer

I slutten av denne måneden skal Dyreparkens ledelse sette seg ned og vurdere parkeringen i årets rekord-sommer.

Morten Skraastad, komersiell direktør for Dyreparken, Badelandet og Abra Havn, gleder seg over god parkering og trafikkavvikling. Besøket i juli nådde 40.000-50.000 flere enn i fjor. Seks julidager hadde mer enn 20.000 besøkende. Det er to flere enn den gamle rekorden.

– Vi er godt fornøyde med parkering på seks forskjellige flater, sier Morten Skraastad til Sørlandsavisen.

Seks flater
Han har har hatt hovedansvaret for parkering og trafikkavvikling. 25 ungdommer har han hatt i P-staben. I tillegg har BM fra Birkeland og Statens Vegvesen hatt ansvar for parkering på seks flater.
Hver bilist har betalt 80 kr kontant for parkering. For denne pengesummen har de fått både P-plass og transport til parken.

– Parkeringen har blitt en god inntektskilde for Dyreparken?
– Det er rett at det er en inntektskilde, men bilistene får mye igjen. Både med tanke på effektiv transport til og fra parken. Årskortholderne betaler intet, og Dyreparken betaler leie til naboer vi får plasser hos, som bl.a. Ikea. Nettbuss har blitt leid inn med opptil åtte busser som har kjørt til ulike områder. Denne sommeren har vi hatt en god flyt. Vi kommer fortsatt til å jobbe hardt for å ha effektiv inn- og utflyt av besøkende i parken.

Flere nyheter
Dyreparken har satt seg som mål å presentere minst én nyhet hvert år. Før årets sommer var Spøkelseshuset den store nyheten.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra gjestene. Vi er veldig godt fornøyd med det, forteller Skraastad.

Kaptein Sabeltann trakk også denne sommeren mange mennesker. Mer enn 60.000 billetter ble solgt til 24 forestillinger. Sirkusforestillingene i Sirks Jesper har også vært populære. Disse ble avsluttet sist søndag.

Takknemlige
Dyreparken gir æren for rekordbesøket til værgudene.
– Vi har fått motbevist at været kan bli for fint for dyreparkbesøk, sier Skraastad. Og stort besøk har gitt sommerjobb til mange fornøyde ungdommer i nærområdet. Tusen ungdommer har vært sesongarbeidere. I tillegg kommer 200 skuespillere. I tillegg kommer 120 helårsansatte både innen administrasjon, hotellvirksomhet og badeland. Dette viser at Dyreparken en stor bedrift. Badeland blir stengt fra oktober til påske, men øvrige deler av virksomheten er helårsåpen.

Liten kø
Morten Skraastad gleder seg over at køen denne sommeren har blitt så liten den overhodet kan bli.
– Foreløpig er vi komfortable med situasjonen. Vi er godt fornøyde, særlig etter en sommer der besøkstallet i juli nådde ny rekord, med nær 50.000 flere besøkende enn samme måned i fjor. Vi hadde trodd det fine været ville fått interesserte til å velge andre alternativer, men i sommer fikk vi sett at finværet fikk flere til oss!Nå legger han siste hånd på en rapport som skal presenteres for andre i Dyreparkens ledelse i slutten av august.
– Vi vil være best og flinkest også når det gjelder parkering, lover Skraastad.