Annonse:
FORNØYD: Espen Albert Fra Dampbageriet Er Fornøyd Med Utmerkelsen For Årets Glutenfrie Konditori.
FORNØYD: Espen Albert fra Dampbageriet er fornøyd med utmerkelsen for Årets glutenfrie konditori.

Kristiansand har det beste glutenfrie konditoriet

Norsk cøliakiforening har kåret Dampbageriet i Kristiansand til Årets glutenfrie konditori.

Norsk cøliakiforening har delt ut prisen Årets glutenfrie bedrift 2018 til bedrifter innen de tre kategoriene produsenter, konditorier og serveringssteder. Denne prisen har blitt delt ut årlig siden 2012, og ble opprettet for å stimulere til et godt glutenfritt tilbud på markedet. For 2018 har priskomitéen kåret Dampbageriet AS til Årets beste glutenfrie konditori.

Omfangsrikt
I juryens begrunnelse fortelles det at Dampbageriet har et omfangsrikt og smakfullt tilbud av glutenfrie bakervarer.

Videre sier juryen: I trivelige omgivelser tilbyr de lekkert, ferskt bakverk av mange ulike slag flere dager i uken, og ellers også frosne varer. Dampbageriet befinner seg sentralt i Kristiansand og er dermed lett tilgjengelig. Det glutenfrie tilbudet deres er godt synlig, både på nett og i diskene. En stor honnør til Dampbageriet for deres tilbud og satsing på lekkert, glutenfritt bakverk.

Personlig
Espen Albert, daglig leder ved Dampbageriet i Kristiansand, er glad for utmerkelsen og røper at han er personlig opptatt av cøliaki da hans nærmeste familie er rammet.

– Vi setter stor pris på å bli kåret til Årets beste glutenfrie konditori. Dampbageriet startet opp i 1862 og er Norges nest eldste bakeri. Min mor fikk cøliaki på slutten av 1980-tallet. Da var både kunnskapen om sykdommen og utvalget av glutenfrie varer veldig dårlig. Vi har drevet produktutvikling i tett samarbeid med fylkeslaget i Norsk cøliakiforening, og denne prisen går også til de flotte medarbeiderne våre som brenner for å lage gode glutenfrie varer av høy kvalitet.

Blandt de andre vinnerne finner vi Klæbu Håndbakeri i Klæbu som vant prisen Årets glutenfrie produsent, og Glunot AS i Trysil som vant pris for Årets glutenfrie serveringssted.