Annonse:
PENGEGAVE: Vest-Agder Krisesenter Var Blant Dem Som Mottok økonomisk Støtte Fra Kiwanis Club Kristiansand For Sitt Veldedige Arbeid.
PENGEGAVE: Vest-Agder Krisesenter var blant dem som mottok økonomisk støtte fra Kiwanis Club Kristiansand for sitt veldedige arbeid.

Gir 270 000 kroner i jubileumsgaver

Fakta: Fikk også pengegaver av Kiwanis Kristiansand:

– Kristiansand Husflidlag får 5 000 kroner til barneaktiviter
– ADHD Norge Agder får 5 000 kroner til ulike barneaktiviteter
– 2. Kristiansand FSK speidergruppe får 35 000 kroner til ny tilhenger
– Vågsbygd skolemuskk får 35 000 kroner til nye uniformer.
– Barnas Øy på Bragdøya får 10 000 kroner for å reparere flytetbryggene.
– Norsk Cøliakiforening får 5 000 kroner til støtte for vanskeligstilte medlemmer
– Norsk Idrettsforbund Agder får 5 000 kroner til en reise til Hovden
– Kvadraturen skolesenter får 50 000 kroner til Hovden-tur for HT-elever
– Sound of Happiness får 15 000 kroner for et spilloppdrag under årets båtmesse

Det ble et gavedryss uten like da Kiwanis Club Kristiansand nylig delte ut 270 000 kroner i jubileumsgaver til barn og unge i Kristiansand.

Det er takket være alle utstillerne ved Kristiansand Båtmesse at det er mulig å dele ut 270 000kr til trengende barn.

– Det er ekstra stas at vi kan dele ut en ekstra stor sum med penger, ettersom vi i år feirer et 40-årsjubileum, forteller president for Kiwanis Club Kristiansand, Steinar Halvorsen.

De omkring 30 medlemmene i Kiwianis Kristiansand legger ned et betydelig ulønnet dugnadsarbeid i forbindelse med båtmessen som arrangeres i mai måned, noe som gjør at overskuddet fra messen i sin helhet kan gis videre som gaver til lag og foreninger i lokalmiljøet som trenger det.

100 000 til Vest-Agder Krisesenter
Den største tildelingen, på hele 100 000 kroner som nylig ble delt ut, gikk til Vest-Agder Krisesenter.

– Nærmere hundre barn bor ved krisesenteret i løpet av et år. Mange av dem kan i lange perioder ikke gå ut. De kan ikke bevege seg utenfor selve senteret. På grunn av sikkerheten må de være inne, sier Tove Hægg Versland, faglig leder ved Vest-Agder Krisesenter.
I 2018 var det barn som måtte være innendørs i syv måneder, på grunn av kidnappingsfare, drapstrusler og frykt for at noe kan skje dersom de beveger seg utenfor senteret.
– Derfor er det så viktig å ha et godt og avskjermet uteområde, slik at barna kan være ute og leke. Vi søkte om midler til å anskaffe lekeapparater, og det har vi nå altså fått.

Nyttig gave
Gaven på 100 000 kroner fra Kiwanis Kristiansand kom dermed godt med.
– Vi synes prosjektet som Krisesenteret i Vest Agder søkte om midler til, var så fantastisk, at vi innvilget søknaden i sin helhet, for å kunne fullføre prosjektet de er i gang med, sier Steinar Halvorsen.
– Jeg skal varmt hilse fra barna som nå bor på krisesenteret, mødrene deres og de ansatte. De ser alle frem til at lekeområdet nå kan bli ferdig. Så, dette er veldig stas, kunne Hægg Versland fortelle under tildelingen.

Ny båtmesse
Steinar Halvorsen forteller at planleggingen av årets båtmesse 25. og 26. mai pågår for fullt.
– I år feirer vi to jubileer; at Kiwanis Club Kristiansand har holdt på i 40 år og at båtmessen i år arrangeres for 20. gang, forklarer Halvorsen.