Annonse:
VURDERT: JereMaya Er En Av Artistene Som Har Gitt Ut Musikk Vi Har Vurdert Denne Uka.
VURDERT: JereMaya er en av artistene som har gitt ut musikk vi har vurdert denne uka.

Musikknytt

Her er et knippe nyere musikkutgivelser vi har vurdert.

 

Smokey
Snow White
RAP – SINGLE
Utgitt: 8. mars

Smokey er en rapper, opprinnelig fra Stavanger men nå bosatt på Tonstad i Sirdal. Artisten har en autentisk engelskuttale som antakelig stammer fra en oppvekst i karibien. Musikken kan karakteriseres som mumle-rap. Karakteriseringen er kanskje litt urettferdig, for Smokey har en helt grei diksjon. Problemet er i større grad knyttet til støyen på mikrofonen hans, som teknikeren har forsøkt å maskere med effekter. Det låter som om vokalen er spilt inn utendørs, med vinden som blåser. Låten slutter også å spille før den er ferdig, på Spotify.

Andrew Ripper
Chérie
RAP – EP
Utgitt: 31. januar

Andrew vokste opp i Kongo, men er nå student i Kristiansand. På denne EP´en åpner han med en ganske cheezy Rn´B-sang som kunne vært en liten hit-låt om den ble sluppet på 90-tallet.
På andresporet, Stranger, overrasker han med å synge. Her kommer låtmaterialet i mer moderne former. Dette er en Rn´B/pop-ballade som kunne passet i samme spilleliste med Niykee Heaton. På tredjekuttet, Titanic, viser han en forbløffende hang til tekstklisjeer. Lydbildet er tilbake til tidlig 90-tall, men musikken har sine fengende kvaliteter.

Det fjerde nummeret, Rudeboy, er ingen cover av Rihanna sin hitlåt, men kan vel kalles en hyllest av Rihanna ettersom teksten omtaler henne. Lydbildet bringer tankene til TV-serien Cops og åpningssangen Bad Boys. Her er det Miami-vibber i bøttevis. Det tropiske temaet fortsetter med de to siste låtene.

Det er Kiss You Better og Stranger som redder hele utgivelsen. Resten av materialet høres ut som det er tatt fra lydsporet til Top Gun eller Bad Boys, hvilket ikke trenger å være til forkleinelse for noen.

Rossman
Prestedatter
POP – SINGLE
Utgitt: 22. mars

Rossman er et 5-mannsorkester med base i Kristiansand. Vokalisten, Aslak Rossehaug, kommer opprinnelig fra Karmøy og synger om dilemmaet som mange menn bosatt i bibelbeltet sikkert har kjent på, nemlig å begjære en gladkristen avholds prestedatter. Dilemmaet i dette tilfellet handler om å være for ung til å gifte seg, og føle seg uverdig prestedatteren.
Musikken hører til i Mods-landskapet. Produksjonen låter proff og moderne nok til å bli spilt på radio. Låta vil nok også kunne gjøre seg som allsang på stadionkonserter i fremtiden.

Rendezvous Point
Apollo
ROCK – SINGLE
Utgitt: 22. mars

Rendezvous Point er et prog-metal band som ble dannet i slutten av 2010 i Kristiansand. Bandet har fremdeles base til dels i Kristiansand, og er signert til det lokale plateselskapet Karisma Records. Apollo er en litt dyster men fengslende single, mektig i produksjonen og bittelitt pompøs. Derfor kunne sikkert fungert til en filmtrailer for en hollywoodfilm. Geirmund Hansen, kjent fra The Voice, gjør en god figur på vokal, og tilfører den ekstra dimensjonen låta trenger for å bli episk.

JereMaya
Bulletproof
ROCK – SINGLE
Utgitt: 20. februar

JereMaya, opprinnelig fra Abu Dabi, er også kjent fra norske The Voice. På Bulletproof viser han seg fra en mer rocka side enn tidligere, og prøver seg på en arenalåt. Låta nytes best med et par gode hodetelefoner som får frerm bassen, som er et veldig viktig element i lydbildet. Til tross for at det er et par år sida har var på TV, har singelen generert 4500 avspilninger på Spotify alene. JereMaya drar veksler på universet Fall out Boy lagde med «Centuries» og Arctic Monkeys skapte med «Do I Wanna Know?», men går for et mer polert lydbilde, noe han lykkes godt med. Det er lenge siden vi har hørt noe like lovende fra Norge.