- Vi Har Solgt Bra Med Traktorutstyr I Det Siste, Sier Olav Hodne Og Thor Olav Reiersdal.
- Vi har solgt bra med traktorutstyr i det siste, sier Olav Hodne og Thor Olav Reiersdal.

Nye agenturer har slått godt an

– Vi har aldri solgt så mye utstyr til traktorer som det vi gjør nå, sier Olav Hodne og Thor Olav Reiersdal ved Aase Landbruk på Hægeland.

Aase Landbruk utvidet for noen få måneder siden med nye agenturer. Den gangen hadde Hodne og Reiersdal et berettiget håp om at det å skulle forhandler Maschio og Elho skulle bidra til et ytterligere løft i salget.

– Det har vi fått, sier Reiersdal.

Han legger til at både Maschio og Elho er to svært anerkjente produsenter. Finske Elho har opparbeidet seg en stor posisjon internasjonalt på alle typer redskaper som har med jordbearbeidingsutstyr å gjøre, så som slåmaskiner med og uten stengelbehandling, og grasutstyr, herunder samleriver i alle utførelser, og sprederiver.

Verdens største

Maschio på sin side er en av verdens største produsenter innen roterende jordbearbeidingsutstyr og beitepussere, noe som medførte at Aase Landbruk kunne tilby et rikt og fleksibelt modellutvalg som sikrer riktig maskin for kundens bruk.

– Utviklingen i landbruket mot større bruk, gjør at bonden på en annen måte enn før kan investere i nytt og mer kostbart utstyr. Med et så variert utstyrsprogram blant annet på feieutstyr, kan vi også bli en enda tyngre leverandør inn mot entreprenører, utbyggere og kommuner, sier Reiersdal.

Anleggsmesse

Om ikke så lenge arrangeres det en stor anleggsmesse i Sørlandets Travpark.

– Vi ser frem til messen, hvor vi vil presentere bredden i sortimentet vårt. Vi skal også delta under Tingvatn Ting i Hægebostad 17. og 18. juni for å få ut det glade budskap, sier han.

– Vi har nå en stor bredde hva angår modell- og utstyr, og kan levere alt fra små maskiner for hobbyentreprenøren, til de virkelig store aktørene innen dette markedet, fremholder han.

Han sier videre et viktig moment er også at det er en trend i tiden at flere entreprenører og utbyggere velger å gå til anskaffelse av en traktor i stedet for lastebil i de tilfellene der det er praktisk mulig, mye fordi en traktor både er rimeligere i innkjøp og ikke minst å eie.

Regelverket tilsier at en traktor skal ikke gjennom de samme hyppige kontrollene som en lastebil, noe som betyr at entreprenør og utbygger kan spare penger.

Godt ATV-salg

Reiersdal og Hodne kan også notere seg for et veldig bra salg av ATV`er.

– Bare denne uken alene har vi solgt fire ATV`er. Kjøperne har vært driveren av en campingplass, en bonde og to private. I forrige uke solgte vi også noen ATV `er til entreprenører og utbyggere, så bredden et stor hva kundegrunnlaget angår, sier Reiersdal.

Spesielt to av de nye modellene som Polaris har lansert i det siste, har slått godt an.

– Da Polaris lanserte den nye Polaris Sportsman 6X6 Big Boss 570 EPS, var forventningene store. Men at salget skulle bli så bra, var det vel ingen som hadde sett for seg, forklarer Reiersdal. Sekshjulingen kom med elektronisk servostyring, en drivstoffgjerrig motor som bruker mindre fuel, samt at tanken rommer 70 prosent mer drivstoff, hva det har å si for lengre rekkevidde.

– Vel så viktig har det vært at høyeste tillatte hastighet for kjøring med ATV på landevei har økt fra 40 til 60 km/t, samt at ATV`ene kan registreres for to personer, sier han.