- Vår Mest Populære Modell Selges Med En Jaktpakke Bestående Av Blant Annet ATV-tilhenger Og Våpenfutteral Til Rabatterte Priser, Sier Thor Olav Reiersdal.
- Vår mest populære modell selges med en jaktpakke bestående av blant annet ATV-tilhenger og våpenfutteral til rabatterte priser, sier Thor Olav Reiersdal.

Øker salget og styrker salgsstaben

– Det er en mye større optimisme både i landbruksnæringen og hos entreprenørene, sier Thor Olav Reiersdal ved Aase Landbruk på Hægeland som konstaterer at salget øker, parallelt med at Geir Birkenes tar til som ny selger.

– Det er en helt annen holdning som nå råder grunnen enn det som var tilfellet i fjor høst og sist vinter, forteller Reiersdal.

I vår, i sommer og til nå i høst har det gått meget bra.

Flere faktorer
Han sier det etter messen på Evje har vært et veldig trøkk. Aase Landbruk driver fortsatt og leverer maskiner, utstyr og traktorer som ble bestilt under dette arrangementet.

Han tror videre det er flere faktorer som ligger bak den oppgangen som nå finner sted: En generell optimisme, kombinert med en god utvikling i flere bransjer, en landbruk- og skogsnæring hvor flere bønder investerer godt, og flere entreprenører som nå begynner å fylle ordrebøkene.

Geir Birkenes har tiltrådt som ny selger hos Aase Landbruk på Hægeland. Foto: Aase Landbruk.

Produkter som passer tiden
– Nødvendige investeringer som kanskje ble satt på vent, blir nå gjennomført. Atter andre anskaffer seg det utstyret som trengs for å kunne gjennomføre de oppdragene som har tikket inn, sier Reiersdal.

Han mener også det har hatt en god betydning at Polaris som Aase Landbruk er forhandler for, har utviklet maskiner som passer tiden, og med en rett miks av utstyr og pris.

Han peker i så måte på Polaris Sportsman 570 6×6 som nå selges med en jaktpakke bestående av blant annet ATV-tilhenger og våpenfutteral til rabatterte priser.

Kjenner bransjen godt
– Det er denne modellen vi selger mest av. Den nye modellen som kommer med god flyteevne, topp fremkommelighet, servostyring og registrert for to personer koster det samme som den forrige modellen, også det et forhold som spiller positivt inn med tanke på salgsutviklingen, sier Reiersdal.

Parallelt investerer Aase Landbruk også i nytt personell. Geir Birkenes tok 25. september over som ny selger, med ansvar for hele Agder.

– Geir kjenner bransjen godt, sier Reiersdal.

Stor grad av optimisme
– Etter 12 år som selger av alarmsystemer for Verisure, hvor jeg i flere år har ukependlet til Oslo, var det nå tid for å vende hjem. Da denne muligheten dukket opp, var det ikke vanskelig å takke ja, sier han.

Geir Birkenes er bosatt i Greipstad, og drev i ti år som grønnsaksbonde i hjembygda. Senere kjørte han hogstmaskiner i fem år innen han begynte i Verisure.

– Jordbruksnæringen på Sørlandet er delt inn i dem som driver på heltid, og en god del som driver gård- eller skogsbruk på deltid, samt en rekke hobbybruk. Inntrykket mitt er at det er en stor grad av optimisme i bondenæringen. Flere har investert bra, og tilbakemeldingene er at flere ser lyst på fremtiden, både hos de profesjonelle og hos dem som driver hobbybruk, sier Geir Birkenes.