fbpx
Annonse:
KOMMER TIL SØRLANDET: Dag Schreiner, Per Inge Torkelsen Og Rune Andersen Er Igjen Aktuelle Med Ny Forestilling. I Februar Kommer De Til Kristiansand Og Arendal. Foto: Dag Magne Søyland
KOMMER TIL SØRLANDET: Dag Schreiner, Per Inge Torkelsen og Rune Andersen er igjen aktuelle med ny forestilling. I februar kommer de til Kristiansand og Arendal. Foto: Dag Magne Søyland

– Kristiansand er vår hjemby nummer to

Stavangers rikskjente revygruppe Løgnaslaget har nok en gang samkjørt avtalebøker og i begynnelsen av februar inviterer trioen til humorfest i Kilden Teater og Kulturhus.

Trioen, som består av Dag Schreiner, Per Inge Torkelsen og Rune Andersen, gleder seg til å innta scenen i Kristiansands storstue.

– Vi gleder oss voldsomt til å komme til Kristiansand. Kristiansand er hjemby nummer to for oss, særlig etter at Rune (red. anm. Andersen) kom med i «laget». Det er her vi har spilt lengst utenom Stavanger, forteller Dag Schreiner.

Studentkomikere
Det som en gang var fire lærerstudenter har i senere tid blitt en av landets mest kjent, og trolig lengstlevende, revygruppe. Historien begynner på 1970–tallet da Torkelsen, Schreiner, Bjørn Aslaksen og Steinar Lyse gikk på Stavanger lærerskole.

– Etter at vi var ferdige på skolen var det få av oss som ville bli lærere. I studietiden var vi med på studentrevy og ble bitt av basillen, så da vi var ferdige på skolen på begynnelsen av 80–tallet startet vi Løgnaslaget, minnes Schreiner.

Flere humorister har kommet og gått, men Torkelsen og Schreiner har holdt sammen i alle år. I 1995 ble dagens trio komplett da kristiansanderen Rune Andersen ble med på laget.

– Det var et lykketreff at vi fant Rune. Han er stemmen og røsten, og kan ta 1000 forskjellige stemmer. Per Inge er standupkomikeren og jeg gjør litt andre ting, forteller Schreiner.

– Noen kjekke år
Gruppa har kommet med nye revyer jevnlig siden 1981. Revyene har alltid hatt utgangspunkt i Stavanger, men har også gjort suksess på turnéer landet rundt.

– Det har vært en lang rekke av gleder og noen kjekke år, sier Schreiner.

Årets forestilling hadde premiere på humorhuset Stavangeren 19. oktober. Da var det tre år siden de hadde stått på scenen sammen. «Løgnasevangeliet» har mottatt flotte kritikker og har i skrivende stund solgt over 20 000 billetter.

– Vi gleder oss til å komme til Kilden. Vi spilte på Agder Teater i mange år, da om sommeren, og kombinerte det med en ukes sommerferie. Da leide vi hver vår campinghytte på Hamresanden, spilte revy om kveldene og tilbrakte dagene på stranda, minnes Schreiner som selv har bodd i Kristiansand i en kort periode.

Hva handler «Løgnasevangeliet» om?
– Den handler om mye rart. Stort sett er det ting folk blir blide av. Ikke noe tungt stoff. For eksempel møter vi idrettstopper som Tom Tvedt som har problemer med å legge frem alle bilagene sine. Det blir også paneldebatt om kommunesammenslåing. Rune må jo alltid ha med en paneldebatt hvor han selv spiller alle deltakerne, uavhengig om det er ti eller tjue deltakere.  Det har også vært et valg i Amerika, enten folk husker det eller ei, hvor han som ingen trodde ville vinn vant, men det som ikke alle er klar over er at det er mange norske artister som støttet han i valgkampen. Disse kommer for å synge litt for oss. I tillegg kommer Bøgvall Kai, en sjøhelt som mange kanskje kjenner og som har vært med i tjue år. Han har vært i Syden og skal fortelle litt om det.

Hvor finner dere inspirasjonen til alt dette?
– Livet, verden og slikt. Vi prøver å finne aktuelle ting som kan vare lengre enn 14 dager og som er aktuelt flere steder. Det nytter for eksempel ikke å snakke om Stavangers ordfører i Kristiansand. Vi er ikke bare standup, imitasjoner eller musikk, men en salig blanding, noe vi tror folk setter pris på. I tillegg har vi et godt orkester under ledelse av Bjørn Aslaksen og en god instruktør i Pål Mangor Kvammen.