fbpx
skip to Main Content
VIL TILBY GRATIS TRENERKURS: Fra venstre Kjell Johnsen, daglig leder i NFF Agder, Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS, og Yngvar Håkonsen, klubbutvikler i NFF Agder. Foto: Arne Roger Janse

Gratis fotballkurs til foreldretrenere

En serie gratiskurs skal gjøre foreldre på Sørlandet til bedre fotballtrenere for barna sine. LOS Fondet tar en stor del av utgiftene.

– Ingen sender barna til en pianolærer som ikke kan spille piano. Men nettopp det gjør vi litt for ofte innen fotballen; vi sender barna til en fotballtrener som ikke har den nødvendige grunnleggende trenerkompetansen, sier Kjell Johnsen, daglig leder i NFF Agder.

– Ikke misforstå; foreldretrenerne gjør generelt en fantastisk jobb for sine egne og andres barn. Men mange har ingen skolering i verken fotball eller pedagogikk. Lett tilgjengelig kursing vil gi verdifull kunnskap som gjør fotballtreningene bedre og gøyere for barna, sier Johnsen.

1275 fotballag
NFF Agder har i dag 1275 fotballag fordelt på begge Agder-fylkene. 850 av disse lagene har spillere som er 12 år eller yngre.

– Det er i denne aldersgruppen vi ønsker å tilby to typer kurs for trenerne, som i de aller fleste tilfellene har barn som spiller på laget: Et firetimers kveldskurs og et 16-timers begynnerkurs innenfor det som kalles «Grasrottreneren», forklarer Johnsen.

NFF Agder har i flere år gjennomført tilsvarende kurs. Kursavgiften har imidlertid begrenset påmelding noe.

– Vårt mål er å gjøre kursene gratis, og med det håper vi å få mange flere deltakere. Da slipper klubbene å vurdere de økonomiske konsekvensene av å sende en gruppe trenere på kurs, sier Johnsen.

Tryggere trenere
Med støtte fra LOS Fondet lanseres kursserien rett over nyttår. Administrerende direktør Anders Gaudestad i LOS, som selv er trener for et lag med tiåringer, deriblant hans sønn, synes ideen om å utdanne trenerne er god.

– Litt faglig input vil ganske sikkert gjøre trenerne tryggere i sin rolle og føre til bedre kvalitet og et høyere aktivitetsnivå på treningene. Jeg liker ideen og kommer til å melde meg på, sier Gaudestad.

Han sitter i juryen for LOS Fondet, som i desember valgte å støtte NFFs kursserie med 40.000 kroner.

– Juryen hadde veldig sansen for søknaden fra NFF Agder. Det er et tiltak som er rettet mot foreldre, men det er selvsagt barna som vil nyte godt av at foreldretrenerne lærer nye øvelser, treningsteknikker og formidling, sier Gaudestad.

Kjell Johnsen i NFF Agder ser flere fordeler med kursserien:

– At trenerne blir bedre og tryggere vil forhåpentligvis resultere i flere spillere, som spiller lengre og som utvikler seg fortere, sier Johnsen.

Back To Top