fbpx
skip to Main Content
NY TRAFIKK–KANAL: 11. januar lanserte NRK en ny trafikkanel. Foto NRK

Ny trafikktjeneste på radio

Natt til 11. januar kom NRK Trafikk på lufta.

Fakta: Slik oppdaterer du kanallista:

Funksjonen som lar deg hente kanalene på nytt, altså oppdatere kanallista, kan enten ha en egen knapp eller ligge i hovedmenyen på radioen. Se etter «scan», «rescan», «autotune» eller lignende. På noen mottakere kan det også være nødvendig å gjenopprette fabrikkinnstillingene (factory reset).

– På NRK Trafikk kan folk høre de viktigste meldingene for den delen av landet de befinner seg i, forklarer Petter Ingholm Gustavsen, leder for NRKs trafikkredaksjon.
Med slukkingen av FM-nettet endrer NRK system for trafikkmeldinger. Programmene på NRK P1 fortsetter med oppdateringer om trafikken i sendingene sine, men trafikkmeldinger som har brutt sendingene for alle som lytter til NRK P1 vil nå bli sendt på NRK Trafikk. NRK Trafikk vil ligge i radioens kanalliste sammen med NRKs øvrige radiokanaler.

Mer trafikk til dem som vil ha det
– Meldingene går i loop på NRK Trafikk så lenge de er aktuelle, slik at folk kan få med seg det viktigste når de selv ønsker, uavhengig av når meldingene sendes første gang fra oss. De som ikke vil ha trafikk slipper det, mens de som er i bil og vil ha trafikk, får flere meldinger. Dessuten vil vi kunne sende meldingene raskere og mer utfyllende enn i FM, der vi er avhengig av hva som sendes på NRK P1, sier Gustavsen.
NRKs DAB sendernett er inndelt i sju regioner. NRK Trafikk gir deg trafikkmeldinger for den regionen du befinner deg i.

Oppdater kanallista
Gustavsen poengterer at ikke alle radioer fanger opp nye kanaler automatisk.

– For å sikre at radioen tar inn NRK Trafikk bør du oppdatere kanallista i radioen, sier han.
På FM har det vært mulig å få trafikkmeldinger ved bruk av TA (Trafic Announcement) -funksjonen. En lignende funksjon finnes også på en del DAB-mottakere. Alle NRK-kanaler vil bli brutt med trafikkmeldinger om TA-funksjonen er aktivert. De som har som ikke har TA i bilen kan velge NRK Trafikk.

Back To Top