fbpx
skip to Main Content
PLATEAKTUELL: Terje Formoe har en lang og rik musikkarriere bak seg. Nå er han igjen plateaktuell. Foto: Heida Gudmundsdottir

Formoe inspirert av gamle helter

Terje Formoe slipper sin andre singel fra sin kommende plate, singelen «Glem Aldri». Låta slippes på eget selskap og er inspirert av et par gamle helter. 

– Det startet med en akustisk gitar og Bob Dylan. Via teksten kom assosiasjoner til Bruce Springsteen og bruken av saksofon. Tematisk handler det om artistvirkeligheten og dilemmaet med å kombinere familie- og turnéliv, forteller Terje Formoe i en pressemelding.

Tilbake til røttene
Musikalsk har Terje Formoe valgt å plukke opp tråden fra der han slapp for 40 år siden, før han ble bortført av en viss kaptein. Tilbake som visesanger og ved hjelp av noen nye musikalske bekjentskaper

– Teksten gir meg assosiasjoner til mine tidlige år da jeg reiste over hele landet og holdt konserter – ofte helt alene med gitaren. Ofte lengtet jeg hjem der jeg satt på små pensjonater i vintermørket, innrømmer den anerkjente musikeren.

Hjemvendt
– Kaptein Sabeltann kom delvis som svaret på ønsket og behovet for å jobbe mer stasjonært i nærheten av hjemstedet mitt. Etter alle disse årene er det nå musikken som trekker i meg igjen. Albumet som kommer har betegnende nok tittelen «Hjemvendt». Det spiller en del på at jeg vender tilbake til musikken jeg begynte med, sier Formoe.

Ifølge pressemeldingen er Formoe forteller mer motivert enn på lenge for å spille konserter igjen.

– Det å skrive ut fra meg selv igjen – og fremføre låter på norsk der tekst og musikk smelter sammen til en enhet, avslutter han.

Back To Top