fbpx
skip to Main Content
REALISERTE EGEN DRØM: Drømmen om å jobbe med Harley-Davidson har vært stor for Robert Fauske. Forrige mandag gikk drømmen i oppfyllelse da han åpnet Harley-Davidson butikk i Sørlandsparken. Foto: Svein Kristiansen

– Legenden er tilbake

Etter at den forrige Harley Davidson forhandleren lukket dørene i 2002, har lengselen blant Harley Davidson entusiastene på Sørlandet vært stor. Forrige mandag ble lengselen besvart da Harley Davidson åpnet ny butikk i Sørlandsparken.

Superlativene var mange blant de fremmøtte, og det var tydelig å skjønne at butikkåpningen var en etterlengtet begivenhet. Flere av de tilstedeværende hadde kjørt Harley i over 30 år, mens andre hadde planer om å kjøpe sin første denne sommeren.

Stor interesse
Eier og grunder Robert Fauske kan skrive under på at interessen har vært enorm, bortimot 700 mennesker var innom dørene under åpningsdagen. Resultatet var over all forventning.

– Vi solgte to sykler første dagen, og fem stykker ble reservert for salg. I tillegg gikk det unna av mye rekvisita i tillegg, smiler han.

Sammen med kona Anniken Lehland Fauske er Robert den første som åpner en offisiell Harley Davidson butikk i Skandinavia på ti år. I to år har Grimstadparet arbeidet med å få butikken en realitet.

– Det at prosessen har tatt tid viser hvor nøye Harley Davidson konsernet er på å kvalitetssikre alle ledd før det settes ut i praksis. Noe som igjen vi nå kan vise via vår flotte butikk, smiler Robert.

Kompetente folk
For å få lov til å være en offisiell forhandler av Harley Davidson er det en rekke sertifiseringer som må på plass, både på kontoret, i butikken og på verkstedet. Spesielt mekanikerdelen hvor fagbrev og norske sertifiseringer ikke er nok.

– Harley Davidson krever at mekanikere og personell har Harley Davidson sine egne interne strenge sertifiseringer i tillegg fagbrev. I forhold til motor og elektronikk er det også viktig å ha oppdatert og riktig «software» for å kunne lese dataene fra motorsykkelen, forklarer Robert og fortsetter:

BILDEGALLERI: Se hvordan den nye Harley Davidson butikken ser ut

– Derfor er det også de som er offisielle forhandlere som er de eneste stedene som kan utføre denne jobben godt nok i dag. Det er jo også en trygghet for eierne av en nyere Harley Davidson her på Sørlandet at det er kompetente folk i nærheten om uhellet skulle være ute.

– Mer enn motorsykler
Robert var i sin tid med å starte Privatmegleren og etter mange år i eiendomsbransjen, var det tid for å gjøre noe helt nytt. Han har hatt en stor interesse for Harley-Davidson hele livet, og drømmen om og en gang å jobbe med denne merkevaren har vært stor.

– Da denne muligheten åpnet seg så var det helt naturlig å gjøre dette sammen med kona som er utdannet lakkerer, forteller Robert og fortsetter:

– For oss er Harley-Davidson langt mer enn motorsykler, det er en opplevelse. Det ønsker vi at alle som kommer inn i butikken vår skal få føle – uansett om de kjører sykkel eller ikke.
– Mer enn bare en butikk
Butikken følger et nytt forretningskonsept fra Harley-Davidson som de lanserer nå i hele verden. Dette inkluderer en kundesone med cafeløsning og åpne vinduer for innsyn direkte til verksted.

– Dette skal være med å gjøre butikken til mer enn bare en butikk, det skal bli et levende og morsomt sted å være, et miljø som alle skal trives i, med en av verdens mest spennende merkevarer som et naturlig samlingspunkt, forklarer Anniken og legger til:

– Butikken vil være pakket med alle det nye 2017 modellene med den nye Milwaukee-Eight-motoren, samt mengder av klær, deler og utstyr i tiden fremover også.

Back To Top