fbpx
Annonse:
SKAPTE LIV: Kari Kleiv Skapte Liv Og Sang «Keep Your Head To The Sky», Mens Hun Bød Opp Til Dans. Foto: Svein Kristiansen
SKAPTE LIV: Kari Kleiv skapte liv og sang «Keep your head to the sky», mens hun bød opp til dans. Foto: Svein Kristiansen

26 artister hyllet legendene

Minnekonserten «Whatever you want» hyllet 20 store stjerner som døde i løpet av fjoråret, eksempelvis David Bowie, Prince, George Michael og Leonard Cohen for å nevne noen.

Programmet startet med en rørende hyllest til en lokal helt, vokalisten Trygve Espebu, fra blant annet Marquee Band, som døde brått i starten av januar i år.
– Alle kjente Trygve. Som oftest ble han bare kalt for «Stemmen», og det skal være unødvendig å forklare hvorfor, sa Svein Inge Olsen, leder i Protestfestivalen, fra scenen.

De 26 artistene, hovedsakelig ifra Agder, stilte alle opp gratis for å hylle sine helter.

Artister på løpende bånd
Man skulle kanskje tro at det ville bli kaos og mye rigging mellom hver sang og at derfor mye dødtid, men det gikk veldig smertefritt med tanke på de mange scenebesøkene. Husbandet bestående av Jørun Bøgeberg, Jango Nilsen, Erik Gunvaldsen og Vidar Bø sørget for at hjulene gikk som smurt og spilte på en eksepsjonell måte.

BILDEGALLERI: Se hvilke artister som opptrådte på minnekonserten

De kjente sangene og artistene kom på løpende bånd og ble en flott, verdig kveld, og ikke minst en flott opplevelse. Styremedlem i Protestfestivalen, Harald Eikeland, og Olsen ledet kvelden som konferansierer. Det ble også en kort presentasjon av Protestfestivalens nye styreleder, den tidligere ordføreren i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland.

Dyp røst
Charlotte Schøgren var tilbake på scenen med hennes nye band NuMa, og fremførte Prince–låten «Sometimes it snows in April» på en helt fantastisk og nydelig måte.

En av de andre artistene som fortjener en ekstra hyllest er mannskoret Gåsehud. Koret sang sangen «I’m your man» av Leonard Cohen og at det er mulig å komme så dypt med stemmen som solisten klarte her var imponerende. Meget bra fremført og morsomt med en ny vri i form av korsang til en ikonisk sang.

Metallbandet Green Carnation fremførte låten «Against the wind» av Johnny English, hvor vokalist Stein Roger Sordal fulgte opp med en fartsfylt versjon av David Bowies låt «Alligator».

Stemt frem av publikum
Med så mange flotte musikere er det vanskelig å plukke frem en favoritt. Sangnumrene var forskjellige fra person til person, og alt ettersom hvilken artist man er fan av. Konserten ble avrundet av en avstemning hvor publikum stemte frem den artisten de syntes gjorde best jobb.

I og med at det ikke er plass til omtale av alle artistene, velger vi å trekke frem vinneren og et par av de som ble stemt frem av de 150 til 200 fremmøtte i salen.

Vinneren og den som fikk flest publikumsstemmer var artisten og årets mottaker av «Ikkevoldsprisen» Fader Christoforos Schuff. Han fremførte sangen «You Want it Darker» av Leonard Cohen.

Fyrig avslutning
Den siste delen av konserten hadde flere fyrige artister som skapte godt med liv og ble avsluttet med blant annet I Sing My Body Electric og vokalist Terje Dragseth som hyllet Prince og Kari Kleiv som sang «Keep your head to the sky» mens hun bød opp til dans. Avslutningsnummeret besto av at alle artistene kom på scenen og med sangen «Whatever you want» av Status Quo, nokså passende da det var navnet på minnekonserten.