fbpx
Annonse:
KOMMER TIL FLEKKEFJORD: Tor Endresen Er Trekkplaster Når Flekkefjord Rotaryklubb Inviterer Til Sin 15. Konsert Til Inntekt For Humanitære Prosjekter I Rwanda. Her Avbildet Under En Konsert Med «Stille Natt» I 2016. Pressefoto.
KOMMER TIL FLEKKEFJORD: Tor Endresen er trekkplaster når Flekkefjord Rotaryklubb inviterer til sin 15. konsert til inntekt for humanitære prosjekter i Rwanda. Her avbildet under en konsert med «Stille Natt» i 2016. Pressefoto.

Til inntekt for Rwanda

«Evigunge» Tor Endresen står på scenen når Flekkefjord Rotaryklubb inviterer til sin 15. konsert til inntekt for humanitære tiltak i Rwanda førstkommende søndag.

I tillegg stiller klubben med lokale innslag ledet an av Joe Rusi og konsertens trofaste bidragsytere; Flekkefjord Sangforening og Jorun Rødland.

– Dette blir kjempebra, lover Terje Johnsen og Martin Balke i arrangementskomiteen.

En dyster historie
Bakgrunnen for konserten har en heller dyster historie. I 1994 ble nærmere én million mennesker brutalt drept i løpet av tre måneder under det som omtales som folkemordet i Rwanda. I årene som fulgte var det borgerkrig i landet.

– Rwanda lå med brukket rygg, en hel generasjon borte, barn var blitt foreldreløse, og nøden var stor, forteller Johnsen.

Fem år senere ble det første hjelpeprosjektet for Rwanda en realitet. Siden da har den lokale rotaryklubben bidratt til humanitære tiltak som Mor Theresa barnehjem, mikrofinanstiltaket Assist Rwanda, Hope for Life – et hjem for gategutter, og medisinsk utstyr til sykehus i Gikonko.

– I fjor var vi så heldige å få overta et relativt nytt, men brukt anestesiapparat fra sykehuset i Egersund. Helvik Hus påtok seg innpakningen, mens klubbens medlemmer sto for transport helt frem til sykehuset i Gikonko, forteller Balke og fortsetter:

– I dag er Rwanda sett på som et foregangsland i Afrika med et stabilt styre, fred og økonomisk vekst. Det er likevel, slik som vi også har sett fra senere programmer på TV2, et stort behov for hjelp, ikke minst til barn og unge.

Anerkjente artister
Den første støttekonserten ble arrangert i februar 2003. I løpet av årene har flere anerkjente artister gjestet Rotaryklubbens veldedighetskonsert, blant annet har Helene Bøskle, Sigvart Dagsland og Elvira Nikolaisen prydet konsertplakatene. Også en rekke talentkonkurransestjerner har stått på scenen, deriblant Ole Gustav Johnsen kjent fra X–factor og Pål Rake fra The Voice.

– Rwandakonserten sammen med bidrag fra medlemmene har og er den viktigste inntektskilden i dette arbeidet, fremhever klubbpresident Balke og fortsetter:

– Jeg er veldig takknemlig for innsatsen fra frivillige, både i klubben og ikke minst i musikkmiljøet i Flekkefjord, og omliggende kommuner. Ekstra spennende blir det nå i vår 15. konsert å benytte Spira, byens nye storstue til dette arrangementet.

Hyller Bob Dylan
Årets headliner, Tor Endresen, ble gjennom TV–serien «Lollipop», sammen med Rune Larsen, kjent i de tusen hjem. Siden har han arbeidet som låtskriver og artist.

– Tor er også en av Norges travleste julekonsert-aktører. Så dette er en artist som ganske sikkert vil være interessant for de fleste aldersgrupper, tror Johnsen.

Flekkefjord Sangforening har vært med fra starten. Lokale artister som Jorun Rødland, Tor Arve Barøy, Benedikte Drivdal og André Nedland stiller opp sammen med Joe Rusi og hans band, som består av Kjell Martin Sirnes, Frank Øverland og Inge Svege. Disse skal hylle fjorårets Nobelprisvinner i litteratur, Bob Dylan.

Støtte fra næringslivet
Årets konsert har fått navnet «Kan eg gjør någe med det?», inspirert etter fjorårets hovedartist Sigvart Dagsland sin låt med samme navn. Balke og Johnsen er optimistiske til at konserten også i år skal bringe et godt overskudd som klubben kan anvende i fortsatt støtte til prosjekt i Rwanda, det være seg til sykehuset i Gikonko eller til utvidelse av barnelandsbyen i Kayonza.

– Som leder for konsertkomiteen må jeg berømme alle våre medlemmer for innsatsen de gjør for å få til dette arrangementet, år etter år. Samtidig så kunne vi ikke klart å holde ut så lenge hvis vi ikke også har hatt hele distriktets næringsliv i ryggen som har støttet konserten slik de har gjort, avslutter Johnsen.