fbpx
skip to Main Content
Illustrasjonsbilde

Inviterer til Norges største søndagstur

Søndag arrangeres Kom deg ut-dagen i Mandal, Kristiansand, Lillesand og på Evje. Friluftsdagen er en av hele 147 lignende arrangement landet over.

Kom deg ut dagen er en lavterskeldag med stor L. Vi vil ha med oss alle ut denne dagen, fra de som er vant til å være ute i naturen til de som ikke har erfaring med friluftsliv i det hele tatt, sier Per Thomas Skaanes, fagsjef friluftsliv i Den Norske Turistforening Sør.

Mestringsfølelse
Målet med dagen, som arrangeres for 22. gang, er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen.
– Vi skal ha aktiviteter som toppturer, oppdagelsesferd for barn, barneløp, spikking, opplæring i bålfyring, natursti med fokus på fjellvettregler og vi legger til rette for matlaging på bål og grill på alle arrangementene. Dette er aktiviteter som de aller fleste kan klare, og mestre. Og det er nettopp mestringsfølelsen vi ønsker å gi videre til andre, slik at de kan ta turen ut på egenhånd neste gang, sier Skaanes.

Arena for nye turvenner
DNT Sør stiller med nærmere 25 frivillige som hjelper til med aktiviteter, turquiz og å gi råd og tips.
– Vi håper at Kom deg ut-dagen kan være startskuddet for en aktiv vintersesong. Har man lyst til å treffe nye turvenner, er dette rett dag å bli med på. Her blir det en fin miks av turglade små og store, sier Skaanes.

 

Back To Top