fbpx
skip to Main Content
MENER DETTE ER MILJØVENNLIGE BILER: I følge en undersøkelse mener unge at SUV-biler er et mer miljøvennlig valg. Pressefoto.

Mener SUV er mer miljøvennlig

I følge en spørreundersøkelse Ford Motor Company har gjort, tror fire av fem unge sjåfører at SUV er et mer miljøvennlig bilvalg i dag enn det var for fem år siden.

I undersøkelsen ble det forespurt 5000 unge i alderen 17 til 34 år i Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Italia og Spania, hvorav samtlige er på jakt etter ny bil.

I fjor økte SUV-salget i Europa med 21 prosent, noe som betyr at hver fjerde bil som selges er en SUV. Ford, som i løpet av fjoråret introduserte tre nye SUV-modeller, var et av bilmerkene som merket en betraktelig økning i SUV-salget.
– SUV-salget øker raskere enn noe annet kjøretøysegment i Europa. De miljøbevisste unge sjåførene er en av de viktigste grunnene til dette. Kunder legger i stadig større grad merke til de drivstoffeffektive motoralternativene som vår egen 1.5-liters TDCI dieselmotor som bare slipper ut 115 gram karbondioksid per kilometer på nye Kuga og den prisbelønte 1-liters Ecoboost-motoren du kan få i Ford Ecosport, sier ansvarlig for markedsføring, salg og service i Ford Europa, Roelant de Waard i en pressemelding.
Innen 2020 planlegger bilprodusenten å lansere en ny helelektrisk SUV med rekkevidde på minst 480 kilometer.

 

Back To Top