fbpx
Annonse:
VELVILLIGE GIVERE: Markedsansvarlig I Blå Kors, Henning Reme, Presenterte Listen Over Givere Under En Konsert På Blå Kors.
VELVILLIGE GIVERE: Markedsansvarlig i Blå Kors, Henning Reme, presenterte listen over givere under en konsert på Blå Kors.

117 familier får gratis Sørlandsferie

Bedriftsledere samlet inn 585.000 kroner til Blå Kors Ferier i løpet av en time. Dermed får 117 familier som ellers ikke hadde hatt råd eller mulighet til det, anledning til å få en sommerferie på Sørlandet til sommeren.

Arvid Solheim, leder for Blå Kors Kristiansand, forteller at markedsstrategifirmaet Backer & Bang har arbeidet sammen med organisasjonen for å rekruttere bedriftseiere og ledere til ringedugnad for å få «100 familier på ferie på 90 minutter».

– Vil gjerne bidra
Pengene bidrar til at godt over hundre familier kan få en ukes ferie på Sørlandet.

– Mange av dem har aldri vært på ferie før, så det betyr enormt mye for dem som blir med, forteller Solheim.

Tulla Wahlstedt fra Actum er en av bedriftslederne som stilte opp på dugnaden etter forespørsel fra Arne Bang i markedsstrategifirmaet Backer & Bang.

– Dette er første gangen jeg er med på noe slikt for Blå Kors. Jeg visste på forhånd veldig lite om arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver, men etter at jeg fikk vite mer, er jeg blitt imponert over bredden i arbeidet, sier Wahlstedt.

Det svingte
Det svingte godt da bedriftslederne kom i gang med ringedugnaden. Hver gang en av dem fikk et ja fra en av sine forbindelser, ble det ringt i klokken som stod på podiet.
– Jeg har fått med fire bedrifter, kunne eiendomsmegler Tore Stray fortelle.
– Tre stykker, sa en godt fornøyd Trond Backer.

Sakte men sikkert steg søylen som viste hvor mye som kom inn.
– Nå har vi passert 30, det betyr at vi kan sende 30 familier på ferie til sommeren, kommenterte Solheim underveis. Han var konferansier for anledningen og skapte stor begeistring hver gang en ny giver ble registrert.

585.000 ble samlet inn
Ringedugnaden ble rundet av hadde bedriftslederne samlet inn 585.000 kroner.
– Det rekker til 117 familier, kunne Solheim fortelle.

En optimistisk Arne Bang kunne melde om at det antagelig kom inn flere i løpet av de nærmeste dagene, da flere bedrifter ville ta en runde internt før de kunne melde seg som giver.
Nytilsatt virksomhetsleder for Blå Kors Ferier, Inger Sørensen, strålte som ei sol under dugnaden.

– Du verden for en start, og for et engasjement, sa hun.

Startet opp i 1975
Ferietilbudet ble startet opp for over 40 år siden av en kvinnegruppe i Blå Kors Kristiansand. I alle år har disse kvinnene gjennomført basar, markeder og utlodninger for å skaffe til veie så mye penger som mulig.
– Nå har denne driftige gjengen takket av. Mange av dem er nå godt over 80, og jeg er glad for at Blå Kors Norge vil videreføre arbeidet, hvor avdelingen i Kristiansand administrerer arbeidet. Det har vært viktig for oss, nå kan vi få samlet inn nye midler slik at arbeidet kan videreføres, legger Solheim til.
– Den første gangen, i 1975, ble det hele lagt til Agderstrand i Søgne. Ti familier ble den gangen invitert med, minnes Trond Gundersen, mangeårig kretssekretær i Blå Kors Kristiansand.

– Inspirerende og imponerende
Generalsekretær i Blå Kors Norge Jan Elverum er imponert over hva kristiansanderne har fått til.
– Denne ringedugnaden viser Blå Kors Kristiansand på sitt mest innovative, sier Jan Elverum, generalsekretær i Blå Kors Norge.
– Folkene våre i Kristiansand har gjennomført noe vi ikke er så vant til i Blå Kors-sammenheng, med en respons som er utrolig inspirerende og imponerende. Det står stor respekt av hva de har fått til, ikke minst hvor mange næringslivsfolk som har stilt opp, sier Elverum videre.