fbpx
Annonse:
NYE LOTTERIREGLER. Fra Og Med Januar Kan Du Velge Om Du Vil Stappe Kartongkubber Eller Levere Enkeltkartonger Til Returkartonglotteriet. Foto: Johnny Syversen
NYE LOTTERIREGLER. Fra og med januar kan du velge om du vil stappe kartongkubber eller levere enkeltkartonger til Returkartonglotteriet. Foto: Johnny Syversen

Kartongbrettere i Agder vant 160 000

En barnehage i Kvinesdal og husstander i Lillesand, Farsund, Mandal Tvedestrand, Arendal og Vegårshei var blant vinnerne i fjorårets Returkartonglotteri. Nye konkurranseregler ventes å øke deltakelsen kraftig i 2017.

Fakta: Slik deltar du:
  1. Skyll drikkekartongen.
  2. Brett kartongen.
  3. Stapp seks kartonger ned i en tom kartong. Korker og lokk kan godt henge utenfor…eller hopp over dette steget dersom du ønsker.
  4. Skriv eget navn eller navn på den personen eller foreningen/organisasjonen du vil skal vinne. Husk også telefonnummer.
  5. Lever kartongen eller kubben i din ordinære kommunale returordning.

– For første gang åpner vi for at enkeltkartonger kan være med i trekningen. Dette tror vi vil øke oppslutningen rundt Returkartonglotteriet, landets mest miljøvennlige lotteri, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge. I fjor kunne hun dele ut totalt 1,6 millioner kroner i prispenger.

Tidligere måtte man skylle, brette og stappe minst seks drikkekartonger oppi en sjuende og deretter skrive på navn og telefonnummer for å være med i trekningen. Fra og med januar i år holder det å skylle og brette én enkelt kartong for å delta.

Seksten vinnere fra Agder
Rafoss barnehage i Kvinesdal, en kvinne fra Mandal og både en mann og en kvinne fra Farsund, to kvinner fra Lillesand, en kvinne fra Arendal, en mann fra Tvedestrand og en kvinne fra Vegårshei ble trukket ut i de to siste trekningene i fjor.

En kvinne fra Mandal, både en kvinne og en mann fra Kristiansand, Brøvigs Minde barnehage i Farsund, en mann fra Froland, en mann fra Tvedestrand og en kvinne fra Arendal var fylkets heldige vinnere i fjorårets første halvår.

Kun stapperne kan vinne hovedgevinst
I år skal Grønt Punkt Norge trekke ut 120 kartonger eller kartongkubber som hver vinner 10 000 kroner. I tillegg trekkes det fire kubber som vinner hovedprisen på 100 000 kroner. Trekningene skjer lokalt fire ganger i året.
– Det er kun de som leverer en god, gammeldags kartongkubbe som er med i trekningen av hovedpremiene. På den måten gir vi en ekstra belønning til våre trofaste kartongstappere, samtidig som vi inkluderer de som ønsker å levere inn enkeltkartonger. Vi regner med at dette vil føre til at flere leverer inn drikkekartongene sine til gjenvinning. Dermed blir miljøet den største vinneren, sier Røine.

Kartongene og kubbene skal fremdeles leveres i den kommunale returordningen, som i de fleste steder i landet betyr sammen med papp og papir.

Toppgevinst til Buskerud, Trøndelag, Hedmark og Akershus
En mann fra Trondheim vant hovedpremien i fjorårets første kvartal. I andre kvartal var det en mann fra Krøderen i Buskerud som var den heldige hovedprisvinneren, mens det i tredje og fjerde kvartal var en kvinne fra Vang og en familie i Nes kommune som gikk helt til topps. De mottok 100 000 kroner hver.

Ytterligere 120 vinnere i lokale trekninger over hele landet mottok 10 000 kroner hver. Blant disse finner vi blant annet Nordbygdene barnehage på Ål, Hasle barnehage i Sarpsborg, Rafoss barnehage i Kvinesdal, Fembøringen barnehage i Rissa og Lunde gårdsbarnehage på Vestre Toten.