fbpx
skip to Main Content

ANMELDELSE: «Jysla løye» med Løgnaslaget

Løgnaslaget innfridde da de gjestet Arendal Kulturhus lørdag kveld.

Det er vanskelig å forestille seg Løgnaslaget uten en av deres tre faste medlemmer, likevel var det det som ble realiteten i Arendal. Dag Schreiner måtte melde avbud grunnet en medisinsk operasjon og ble erstattet av komiker, regissør og instruktør Pål Magnor Kvammen, uten at forestillingen led av den grunn.

Åpningsnummeret «Vi er Løgnaslaget» setter lista for resten av kvelden og er en munter sang hvor de tre løgnasene bytter ut tekstene på kjente og kjære sanger som «Deilig er jorden», «Vi har en grevling i taket» og «Tore Tang» til fordel for «Deilig er løgnasen», «Vi har en løgnas i taket» og «Løgnasen». Det er snert, det er fart og det er rett og slett «jysla løye».

SE VIDEO FRA ÅPNINGSNUMMERET:

Rune Andersen, mannen med de tusen stemmer, førte debatt om kommunesammenslåing hvor blant annet Davy Watne, Knut Arild Hareide, Eivind Hellstrøm, Bent Høie, Ari Behn, Hans Majestet Kong Harald og Sophie Elise Isachsen blandet seg inn i diskusjonen. Andersen tar parodiene på strak arm og selv om de aller fleste introduseres på forhånd, er det mange som ikke trenger en introduksjon da det parodiene er så like som de kan bli, eksempelvis Davy Watne, Eivind Hellstrøm og Hans Majestet Kongen. Sketsjen ender i en sang og «vill» gjetting på hva kommunene kunne komme til å hete dersom de blir slått sammen. Mandal og Kvinesdal får navnet Kvinnemann, hvor Esben Esther Pirelli Benestad er selvskreven som ordfører.

Løgnasevangeliet byr på mange latterkuler, og ikke vet jeg om det er fordi jeg kommer fra Arendal, men jeg syns Rune Andersens fortelling om fjorårets Start-sesong hevet seg over resten. Det er ingen hemmelighet at Startsupporterne hadde en tung og vanskelig sesong i fjor, og som Arendalspatriot var det desto mer gledelig at våre egne fotballgutter rykket opp når naboene i vest ikke fikk til noen verdens ting. Andersens fortelling om hvordan måkeparet som hekket, og klekket, i målet til Start under en kamp mot Rosenborg når nye høyder da Andersen setter det perfekte punktum med å fortelle at «neste år kommer det flere dyr til Sørlandet. Nemlig, Jerv!»

Kvammen var især god i flere av sketsjene, for eksempel som restauranteier av verdens, landets, gatas og etasjens eneste HMO restaurant og sammen med Torkelsen i Egenes Kristne Mopedklubb.

I likhet med mange andre revyer tar Løgnasevangeliet for seg årets presidentvalg i USA. Rune Andersen tar Donald Trump på kornet og Per Inge Torkelsen trer lekent inn i rollen som hans kone. Nok et høydepunkt i en fantastisk forestilling.

VIDEO: SE HVILKE NORSKE ARTISTER SOM STØTTET PRESIDENTEN:

Back To Top