fbpx
skip to Main Content
HÅPER PÅ SEIER: Tekno Odin og kusk Østein Tjomsland håper på seier i Lars Laumbs løp på Bjerke Travbane til helgen. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com

Jakter seier i storløp

Lørdag jakter stjernehesten Tekno Odin seier i storløpet Lars Laumbs løp på Bjerke Travbane, løpet alle vil vinne.

Til tross for en skuffende innsats på Forus forrige helge stiller Tekno Odin til start i tradisjonsrike Lars Laumbs løp som favoritt lørdag.

– Et tøft løp
Løpet, som kun kan vinnes én gang i karrieren, har vært kjørt siden 1939 og frister med hele 150 000 kroner i førstepremie. Løpet har gjennom tidende vært vunnet av alle de store kaldblodsstjernene; Vintilla, Alm Svarten, Atom Vinter, Järvsöfaks og Moe Odin, sistnevnte pappa til Tekno Odin. En seier i det storløpet vil virkelig føre Tekno Odin opp blant de aller største kaldblodshestene i historien.
– Det er et tøft løp, men Tekno Odin pleier å være god på disse langløpene. Forus-løpet gjør meg selvfølgelig litt usikker, men har han toppform blåser han fort rundt dem. Han har knust disse konkurrentene gang etter gang, minner Øystein Tjomsland om.

Falt som favoritt
Tekno Odin jaktet sin ellevte strake seier og var storfavoritt i V75 på Forus forrige helg. Supertraveren var imidlertid en skygge av seg selv og måtte ta til takke med sjetteplass.
– Tekno Odin var ikke på topp den dagen. Jeg hadde ikke merket noe i forkant av løpet som skulle tilsi en slik innsats, men merket at spensten i steget hans forsvant utover i løpet, forteller trener Øystein Tjomsland.

Dehydrert
En av Norges dominerende travtrenere de siste årene ser flere mulige forklaringer på den skuffende innsatsen.
– Jeg har en mistanke om at han kan ha vært dehydrert. Det var veldig kaldt en stund, og det kan være en forklaring. I tillegg måtte han, på grunn av dårligere treningsforhold da det kom mye snø, stå over en del trening de siste åtte-ni dagene før Forus-løpet. Det kan ha hatt en påvirkning på muskulaturen hans, påpeker Tjomsland.

– Godt tegn
En tredje teori, og kanskje den kretsen rundt håper minst på før lørdagens stordyst på Bjerke Travbane, er at hesten rett og slett opplever en formsvikt.
– Det kan være så enkelt som at han har dalende form, han har lov til det. Jeg har imidlertid vært fornøyd med hesten i trening etter starten på Forus. Han har vært rolig og fin, og det pleier å være et godt tegn, understreker 45-åringen fra Søgne.

Back To Top