fbpx
Annonse:
SVERIGES STØRSTE FORNØYELSESPARK: Liseberg Er Fylt Med Moro For Store Og Små. I Bakgrunnen Gothia Towers. Foto: Dino Soldin/Göteborg & Co
SVERIGES STØRSTE FORNØYELSESPARK: Liseberg er fylt med moro for store og små. I bakgrunnen Gothia Towers. Foto: Dino Soldin/Göteborg & Co

En flott vinteropplevelse

En langhelg i Gøteborg på vinteren er virkelig å anbefale for de som vil ha noe annet enn hytte og slalåmbakker denne vinteren.

I Gøteborg er det noe for en hver smak. Enten man skal reise sammen med venner eller med familien er opplevelsene nærmest utallige. Det kan derfor være lurt å planlegge hva man ønsker å få med seg på forhånd slik at man får det beste ut av turen.

Med ferga til Strømstad
Reiser man fra Kristiansand er Gøteborg en overkommelig tur som kan fullføres med bil og ferge. Gøteborg ligger en totimers kjøretur fra Svenskegrensa og det er ikke stort mer enn tre timer til Sandefjord fra Kristiansand. Herfra kan man ta båten til Strømstad, men man kan også kjøre rundt Oslofjorden. Det kan imidlertid være behagelig å dele opp reisen og benytte tiden om bord til å slappe av. Sandefjordferga har store panoramavinduer som viser utsikten ut mot fjorden hvor skjærgårdseiendommene ligger tett i tett, og er en opplevelse i seg selv. Enten man ønsker å nyte buffeten eller ta seg en tur i butikkene om bord, er det en avslappet og bedre opplevelse enn å sitte i bil hele veien rundt.

Vell fremme i Sveriges nest største by, valgte jeg å sjekke inn på Gothia Towers, et mektig hotellkompleks med «tre tårn». Hotellet er blant annet utstyrt med en spaavdeling og et svømmebasseng som «svever over bakken». Overnattingsstedet ligger sentralt til med Liseberg – Sveriges største fornøyelsespark på den andre siden og Svenska Messan vegg i vegg. De lokale ishockeyheltene i Frølunda Indians holder til i Scandinavium like bortenfor. Det hersker ingen tvil om når ishockeylaget spiller for hele bygningen blir opplyst i grønt.

App-restauranten Pinchos
Et av byens mest populære, og ikke minst spennende, restauranter er Pinchos Tapas. Restauranten er verdens første app-restaurant. Det betyr at du som gjest kan styre besøket ditt ved hjelp av en app på telefonen. Alt fra å bestille

DESSERT: App-restauranten har en spennende meny. Foto: Svein Kristiansen

bord til å se på menyen og bestille det som måtte behage ganen kan gjøres rett fra mobilen, i ditt eget tempo, i hvor mange runder du vil.

Pinchos (som betyr grillspyd på spansk, red. anm) er innredet med et snev av sirkus og lekenhet, noe som igjen gjenspeiler seg i restaurantens flytende meny. I baren serveres det godteridrinker med smak av godteri som karamell og lakris.

Appen er utrolig lett å bruke og menyen er oversiktlig. Erfaringen er ofte at bildene i menyen ser bedre ut enn virkeligheten, men her så virkeligheten like lekker ut. De ansatte anbefalte fem til seks matretter om man var sultne, noe som stemte ganske bra dersom man har dessert i tillegg. Appen forteller deg når maten er klar og serveres på en «planke» som kan settes i et stativ på bordet.

Fire dansegulv
Den svenske kystbyen har et yrende folkeliv som kan varieres alt ettersom om man ønsker liv og røre, eller å ta det litt rolig.

Hard Rock Café har et yrende liv med masse god musikk, og ofte liveopptredener. På andre siden av gaten ligger Bryggeriet og Nivå. Sistnevnte har ni barer og fire dansegulv hvor det spilles forskjellige musikkstiler. Det er litt stiv pris i inngangspenger, i forhold til hva man er vant med på Sørlandet, men inngangen på 180 kroner gjelder helt til stengetid. I tillegg er Sky Bar med sin enorme utsikt verdt et besøk. Baren holder til i 27. etasje på Gothia Towers.

DEN LILLE STADEN I STADEN: Haga er en hyggelig bydel med en rekke shoppingmuligheter. Foto: Daniel Peterfi

Noen tips
Opplevelsene kan stå i kø dersom man planlegger rett. Det arrangeres store konserter med verdensstjerner på Scandinavium rett som det er, og noen av de flotteste spa-anleggene i Skandinavia er også å finne i området. I tillegg er den botaniske hagen, Paddanbåten, landemerket Masthuggskyrkan, bydelen Haga, Dorsia-hotell og restaurant i verdensklasse, Operahuset, Kunstmusset, Universum, Ullevi, Saluhallen og ikke minst «øl-paradiset» Ølrepublikken noen hete tips.

Göteborg byr på mange shoppingmuligheter. På kjøpesentrene Arkaden i Fredsgatan, Nordiska Kompaniet på Drottninggatan og Nordstan i Götgatan, finner du et flust av kjedebutikker under samme tak, imens bydelen Haga og kvarterene rundt Magasingatan byr på genuine butikker med både klær, design, vintage, ting og tang.