fbpx
Annonse:
NY KONSEPTBIL: To Elmotorer På 201 Hester Hver Sørger For En Samlet Effekt På 369 Hestekrefter. Pressefoto.
NY KONSEPTBIL: To elmotorer på 201 hester hver sørger for en samlet effekt på 369 hestekrefter. Pressefoto.

Lanserer elektrisk mikrobuss

En ny æra innen mobilitet er på gang, og med nylanseringen I.D. Buzz er Volkswagen med på å definere denne.

I følge styreformann i Volkswagen Brand Board of Management Dr. Herbert er den elektriske mikrobussen et eksempel på nye Volkswagen moderne, positiv, emosjonell og fremtidsorientert.

Neste generasjons flerbruksbil
– I 2025 ønsker vi å selge en million elektriske biler hvert år, og dermed gjøre elbiler til det nye kjennetegnet ved Volkswagen, forteller Diess i en pressemelding.

Han forteller videre at bilprodusenten har hatt suksess med sine elbiler, og at Volkswagen lanserer sin nye I.D.-familie, en ny generasjon med elektriske og nettverkstilkoblede biler, i 2020.

– Bilene vil være oppnåelige for millioner av mennesker, mener Diess.

Utrustet med firehjulsdrift
Konseptbilen vil være utrustet med firehjulsdrift, elmotorer på for- og bakaksel, en helautomatisk kjørefunksjon, samt nye instrumenter og kontrollfunksjoner.

– I.D. BUZZ er neste generasjons flerbruksbil. Den er basert på Modular Electric Drive Kit (MEB) og tilbyr komfort og massevis av plass for lange reiser. Rekkevidden er opp til 600 kilometer, forklarer Frank Welsch, Volkswagens utviklingssjef og legger til at flerbruksbilen kan lades gjennom induksjon eller fra ladestasjon.

– Med en ladeeffekt på 150 kW tar det rundt tretti minutter å lade batteriet til 80 prosent. Lithiumbatteriet har en kapasitet på 111 kWh, utdyper han.

– Kan kjøre selv
Lillebroren til I.D. Buzz, I.D., ble vist frem under en bilutstilling i Paris for fire-fem måneder siden.

– Også den er en revolusjon; en kompakt elbil som kommer på markedet i 2020 med en rekkevidde på opptil 600 kilometer. Det er den første bilen som kommer til å serieproduseres basert på MEB-plattformen, og den første konseptbilen fra Volkswagen som kan kjøre selv, heter det i følge pressemeldingen.

ROMSLIG ELBIL: Konseptbilen har plass til åtte seter, noe som gjør den til romsligere enn noen annen elbil på markedet. Pressefoto.

– Gir et komplett bilde
I følge pressemeldingen er den nye I.D. BUZZ den første flerbruksbilen hvor bilen kan kjøre selv. Alt som trengs er et forsiktig dytt på rattet, så forsvinner rattet inn i instrumentpanelet og endrer I.D. BUZZ fra et manuelt kjøretøy til et helautomatisk.

– Nå kan føreren snurre setet sitt rundt og vende seg mot passasjerene i baksetet. Ved hjelp av fire laser-scannere, flere kameraer, ultralyd og radar holder bilen kontinuerlig oversikt over trafikk, fotgjengere og miljø. Kombinert med trafikkdata fra internett har bilen hele tiden et komplett bilde av situasjonen, og kan dermed ta de riktige avgjørelsene, forklarer Welsch.

Romsligere enn andre elbiler
Også innvendig blir det forandringer. Funksjoner som infotainment og klimaanlegg vil kunne styres på et avtagbart nettbrett, mens de viktigste funksjonene vil være innen førerens rekkevidde på rattet.

– Den indre delen er ikke utrustet med knapper som i dag, men består i stedet av en slags berøringsskjerm, sier Welsch.

Konseptbilen har plass til åtte seter, noe som gjør den til romsligere enn noen annen elbil på markedet. To elmotorer på 201 hester hver sørger for en samlet effekt på 369 hestekrefter. Det skal gi 0-100 km/t på rundt fem sekunder og toppfart på 160 km/t.