fbpx
Annonse:
Foto: Trygve Gerhard Hanssen / Foto 5
Foto: Trygve Gerhard Hanssen / Foto 5

Ukas Navn: Sara Jørundland Berg

Hun har vært med i Melodi Grand Prix junior og vært låtskriver på “The Hit”. Nå gir nittenårige Sara Jørundland Berg ut sin andre singel.

Hva gjør deg glad?
Musikk, familie og venner. Det er mye som gjør meg glad, for eksempel blir jeg også glad av mat og jogging.

Hva gjør deg sint?
Det hender jeg blir sint, men det er vanskelig å si noe spesifikt. Jeg blir sint dersom det er noe jeg ikke klarer å få til.

Hva klarer du deg ikke uten?
Musikk. Jeg hører på musikk hver dag og dersom det ikke finnes musikk blir jeg deppa. Dersom mobilen streiker på bussen, blir det en kjedelig dag.

Hva er din største drøm?
Det er å kunne leve av musikken.

Hvem inspirerer deg?
Mamma og Taylor Swift. Jeg og mamma er veldig like. Hun er et godt menneske og det er inspirerende.

Er du et katte– eller hundemenneske, og hvorfor?
Hund. Jeg har hund selv. Jeg elsker hunder for de gir noe tilbake. Jeg liker katter veldig godt også, men de ignorerer folk. Det gjør ikke en hund.

Hvor er du om ti år?
I USA, gift, har to barn, lever som låtskriver og artist, og har gitt ut et album eller to.

Om du vinner en stor sum med penger og må gi bort 25 prosent av pengene, hvem gir du pengene til?
Folk i fattige land som trenger utdanning. Man kommer ingen vei uten.

Dersom du var fylkesordfører for et felles Agder, hva ville du ha gjort?
Jeg hadde forbedret kulturmiljøet og gitt flere muligheter til folk som er annerledes så de kom seg frem i verden. Det er ikke et dårlig tilbud nå, men det kan bli bedre. Ting kan alltid bli bedre.

Dersom du kunne si noe til deg selv som 10–åring, hva ville du ha sagt?
Det er ganske mye jeg ville ha sagt. Jeg ville sagt vær deg selv, ikke bry deg om hva andre mener, gå etter magefølelsen. Jo eldre man blir, jo mer finner man seg selv.

Dersom du skulle ta en tatovering, hva ville du tatovere og hvorfor?
Jeg hadde tatt tatoveringen et sted hvor ingen kunne se den, et skjult sted. Kanskje en play-knapp, for det betyr at musikken alltid spiller.

Hvilken kjent person, død eller levende, ville du hatt middag med, og hvorfor?
Drit vanskelig å velge. Tror kanskje jeg ville hatt middag med Michael Jackson eller Taylor Swift. Kanskje Nina Dobrev for hun er veldig god til å lage mat.

Hva er favorittstedet ditt på Sørlandet, og hvorfor?
Skogen på Strai. Der er det fredelig og veldig vakkert.

Hvordan er det å kombinere musikk og arbeid?
Jeg jobber en fast dag i studioet med intens jobbing. Dette kombineres med arbeid tre-fire dager i uka, ellers kommer man ingen vei. Det koster å drive med musikk. Det er veldig hektisk og lite søvn, men det er verdt det.

Du har drevet med musikk i mange år, hvordan startet interessen?
Interessen har vært der hele tiden. Jeg har alltid elsket å synge, selv om jeg ikke har en «syk» stemme. Da jeg var syv år gammel gikk jeg i barnekor. Lisa Børud var mitt første idol. Da jeg var ni år oppdaget jeg Taylor Swift og ble virkelig interessert i å lage musikk og låtskriving.

Hvilke ambisjoner har du med din musikk?
Jeg ønsker å gi ut musikk, spille musikk, holde konserter, reise rundt i Norge, verden, men aller helst i USA. Jeg ønsker folk skal kunne kjenne seg igjen og få noe ut av musikken. Musikk har hjulpet meg mye, så jeg håper musikken min kan hjelpe andre.

Du har skrevet for flere artister, eksempelvis Tuva & Mia og Lina. Hvordan er det å skrive for andre?
Det er utfordrende, men veldig gøy. Man kan fort få pekepinn og skriver med tanke på disse. Mitt største problem er kanskje at jeg skriver låter med et bredt register og det er kanskje ikke lett for andre, så det er noe jeg må tenke på. Det er veldig gøy å høre hvordan andre ville gjort en låt, og veldig lærerikt. Jeg ønsker å fortsette å skrive for andre.

Du skal snart gi ut ny singel. Hva handler den om?
Den handler om ung kjærlighet som tror alt, håper alt og klarer alt. Den delen av kjærligheten som er det perfekte stadiet. Eventyrdelen.

Hvordan er responsen fra venner og familie?
Det er veldig positive reaksjoner og alle er veldig gira. Venner og familie får alltid høre materialet før jeg gir det ut. Jeg har mange venner som er interessert i musikk, som gir tilbakemeldinger. Det er veldig bra å ha de rundt meg. Familien er veldig på å skryte av tekstene. Mamma er norsk- og engelsklærer og synes det er gøy å se hvilke virkemidler jeg bruker. Jeg er heldig som har snille og gode mennesker rundt meg.

Hva tenker du selv om å slippe en ny singel?
Jeg er veldig gira. Jeg gleder meg mye og håper folk kan høre den i media. Vi har gjort en fotoshoot og hele pakka. Den skal ut på Spotify, iTunes og lignende. Kanskje det blir en YouTube video også etter hvert.