fbpx
skip to Main Content
I SISTE FASE: Kia Stinger testes nå på Kias senter i Arjeplog i nord-Sverige. Foto: Kia

Kia Stinger er i siste utviklingsfase

Nye Kia Stinger, som kommer for salg i fjerde kvartal i år, er nå inne i siste fase av utviklingen.

I følge en pressemelding fra Kia Norge prøves den nye bilmodellen under arktiske forhold på Kias utviklingssenter i Arjeplog i nord-Sverige.

Firehjulstrekk
Utviklingsteamet, som består av 100 personer, finjusterer styringen for bakhjuls- og firehjulsdrift da man ønsker å balansere en forutsigbar og stabil styring med engasjerende kjøreegenskaper. Dette blir bilprodusentens første modell hvor en kan velge mellom bakhjuls- og firehjulstrekk.
– Å teste bilen under så ekstreme forhold som det er her i Arjeplog gir oss mulighet til å fokusere på stabiliteten og forutsigbarheten som Stinger skal tilby uansett konfigurasjon og kjøreforhold. Avgjørende er det også at vi ved å teste her kan utvikle en bil med stor kjøreglede som man forventer av en sports sedan. Førere av denne bilen skal nyte kjøringen under alle forhold uten å måtte kompromisse på sikkerheten, sier testansvarlig i Kia, Albert Biermann i pressemeldingen.

Forbedret kontrollsystem
Firehjulstrekksystemet har et forbedret kontrollsystem som automatisk forsyner riktig mengde bremsekraft og drivkraft til riktig hjul for at bilen skal holde kjørebanen ved kraftig sving eller på underlag der bilen får dårligere veigrep.
– Bakhjulsmodellen har mekanisk differensialsperre for maksimale justeringsmuligheter av styring og kjøreglede, heter det i pressemeldingen.
Bilmodellen vil ha tre ulike motoralternativer, eksempelvis en kraftig 3.3-liters biturbo V6 bensinmotor med 370 hestekrefter, noe som betyr at akselerasjonen fra null til hundre vil være på 5.1 sekunder. Den raske akselerasjonen gjør Kia Stinger til bilprodusentens raskeste produksjonsmodell noensinne.

Lanseres i Norge
Irene Solstad er administrerende direktør i Kia Bil Norge AS. Hun bekrefter at Kia Stinger skal lanseres i Norge.
– Stinger blir en spydspiss og viser bredden i Kias sortiment, og vi gleder oss til å få den hit, sier Solstad.

Back To Top