fbpx
skip to Main Content
PENGEGAVE: Dina-stiftelsen mottok en sjekk på 73 000 kroner fra Arendal- og Nedenes Rotaryklubb. F.v: Ivar Halvorsen Arendal Rotary, president i Nedenes Rotary Knut Gjermundsen, Rune Edvardsen daglig leder Dina-stiftelsen og prosjektansvarlig Thor-Egil Eik fra Rotary Arendal.

Støttekonsert ga 73 000 kroner til gatebarn

Dina-stiftelsens humanitære prosjekt på Zanzibar mottok en sjekk på 73 000 kroner fra Nedenes- og Arendal Rotary klubb.

Den rause sjekken er et hyggelig resultat etter at Rotary-klubbene arrangerte «Gi drømmen en sjanse», en musikalsk festaften i Arendal kulturhus 18. oktober i fjor.

Fra drøm til virkelighet
Overrekkelsen av sjekken fant sted i lokalene til DNB der ­representanter fra både Dina-stiftelsen og Rotary var til stede. Prosjektleder for høstens inn­bringende arrangement, Thor-Egil Eik var både glad og stolt over at det ble et såpass godt overskudd fra høstens kulturfest.
– Det var første gang Rotary-klubbene i Arendal gikk sammen om å arrangere denne type veldedig­hetsfest, og det blir nok ikke siste gang. Arrangementet ga 50 000 kroner i overskudd som uavkortet går til stiftelsen i tillegg til 18 000 kroner fra et fond vi har, så til sammen gir vi 73 000. Vi er allerede nå i gang med å planlegge nytt helaftens arrangement til inntekt for prosjektet, sa prosjektlederen fornøyd.

Midlene fra Rotary skal få fram et pilotprosjekt på Zanzibar ved å bygge lavinntekts plusshus for å legge grunnlaget for fremtidige prosjekter fra Rotaryklubbene.

Allerede i gang
Arrangementet «Gi drømmen en sjanse» i kulturhuset var et ­samarbeid mellom Rotary, Kulturskolen, Ung klassisk, Innoventi og Canal Street, som skulle bidra til å realisere drømmen om bedre framtid for gatebarna på Zanzibar gjennom Dina-stiftelsens arbeid der. Pengene skal gå til å bygge hus for dem som trenger det, og Rune Edvardsen fra Dina-stiftelsen kunne fortelle at det første huset allerede er startet.
– Vi er i gang med å bygge et hus til ei ung jente som har ansvar for sju søsken slik at de kan få tak over hode sammen med oppfølging av skolegang og helse. Grunnarbeidet er ferdig, og nå er det bare å få reist huset. Dette huset er det første i rekken av det vi forventer blir mange etter hvert. På sikt kommer det til å bli som en liten landsby med rundt 200 barn og foreldre, takket være støtte fra blant annet Rotary, forklarte Edvardsen og viste fram bilder fra det pågående arbeidet.

Bærekraftig
Stiftelsen har en visjon om å skape fremtidige arbeidsplasser for lokal­befolkningen gjennom prosjektet, som Edvardsen kaller for et fredsbyggende prosjekt. Gjennom arbeidet bidrar de til å gi praktisk yrkesopplæring gjennom å bygge husene. Det spesifikke prosjektet på Zanzibar handler om bekjempelse av barnefattigdom og forbedring av helse og utdannings­muligheter for foreldreløse barn. Målsetningen for 2017 er å gjennomføre byggingen av et lavinntekts plusshus som en pilot for å legge grunnlaget for fremtidige prosjekter.

Back To Top