fbpx
skip to Main Content
ET LITE VINTEREVENTYR: Kanefart i Trysils dype skoger er som tatt ut av filmen «Reisen til julestjernen». Foto: Hans Martin Nysæter

Vinterparadiset Trysil

Her på Sørlandet er vinterferien over, men det betyr derimot ikke at dagene på fjellet er helt forbi – påsken er jo like rundt hjørnet.

Om ikke over 100 kilometer med langrennsløyper i og rundt Trysilfjellet skulle være fristende nok, kan Trysil by på et varierende aktivitetsutvalg.

Et lite vintereventyr
Kanefart i Trysils dype skoger er som tatt ut fra eventyrenes verden. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og tatt med på en stemningsfull tur med dombjeller og fakler innover i skogen. Etter nærmere 20 minutter i hestesleden kommer man til en lavvo, hvor det serveres elggryte og elgpølser over lavvoens bål.
Det er også mulighet for å ta med familien på sledetur med hund. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. Man kan velge mellom korte og lange turer, samt om man ønsker å kjøre sleden selv eller ha med guide.
Stjernejakt er en unik og interaktiv opplevelse som passer bra for hele familien. Stjernejakten foregår i et område utenfor sentrum, og dersom man er ekstra heldig får man oppleve nordlyset.

GOD START PÅ DAGEN: Med Tidligski kan du ha bakkene nesten helt for deg selv i to timer. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil

Med ski på beina
Når man først er på fjellet er ski en naturlig syssel. Trysil har over 100 kilometer med preparerte langrennsspor i og rundt Trysilfjellet. Det er forskjellige løyper som passer for de små, de eldre, nybegynnere og de mer erfarne. Ønsker man en litt spesiell opplevelse kan man delta på «Tidligski». Kort fortalt handler Tidligski om å ha de svarte og nyprearerte bakkene i Høgegga nesten for seg sjøl i to timer.
Det er mange muligheter for offpiste, altså, kjøring utenfor de merkede bakkene. For å utføre dette på en trygg måte er det anbefalt å ta kontakt med en guide som har god kunnskap om skiforholdene i området.

I UBERØRT FJELLTERRENG: Det er også mulighet for å ta med familien på sledetur med hund. Foto: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil

Uten ski på beina
Selv om skiferien handler mye om uteaktiviteter, så må man kunne kose seg inne også. På Radisson Blu Resort Trysil finner du badeaktiviteter for alle. Det er tre ulike basseng, både for de helt minste, for de som vil svømme litt og for de som vil leke og eller prøve klatreveggen som går opp fra bassenget. Det er også muligheter for å ta seg en tur til bowlingbanene på Chill Bowl & Dine eller slappe av på spa-anlegget som ligger vegg i vegg med svømmebassengene.
God mat er en viktig del av ferien, og i Trysil kan man nå over 30 spisesteder med ski på beina. Trysil har også et levende sentrum med over 50 butikker. Dagligvarer, klær, sko, interiør og byggevarer er noe av det du finner. Med Trysilkortet får man dessuten rabatt i de aller fleste butikkene.

Back To Top