fbpx
skip to Main Content
ITALIENSK MAT: Servitør Timia Kajdu viser frem en av forrettsspesialitetene for to personer. Foto: Svein Kristiansen

Italiensk atmosfære ved Børsparken

Med italienske kokker og eiere med familie på størrelse med hvilken som helst italiensk familie, ønsker André Hjort og Kristian Sindland velkommen til nystartede La Famiglia ved Børsparken i Kristiansand.

Det er som å komme inn på en italiensk taverna med rødrutede duker og autentiske vinkarafler på bordene. Høyttalerne spiller musikk som bringer en rett inn i bakgatene i Palermo. På kjøkkenet står italieneren Alessio Bongiovanni og disker opp hjemmelaget pasta og andre italienske spesialiteter.

Kjernefamilien
De nybakte restauranteierne forteller at restaurantens navn kommer fra det latinske ordet for familie, som ikke bare inkluderer kjernefamilien, men storfamilien som inkluderer all familie som man har en blodsrelasjon til. Selv, lever André og Kristian i aller høyeste grad opp til ordets betydning. André kommer fra en søskenflokk på ni og er onkel, eller filleonkel, til 37 stykk.

– Når familien samles teller vi over 100 personer, forteller kristiansanderen og legger til at Kristian er en av dem han er filleonkel til.

Det siste året har de arbeidet sammen på Håndverkeren, André som daglig leder og Kristian med ansvar for salg og booking.

– Jeg er egentlig utdannet som tømrer, noe som har kommet godt med i ombyggingen. Men ellers er det salg- og bookingansvaret jeg skal ha her på La Famiglia, forteller Kristian.

Store forandringer
Da de forrige leietakerne ble slått konkurs så André sitt snitt til å ta en samtale med huseier.

– Vi har bygd om og pusset opp i flere måneder. Vi har blant annet flyttet inngangen, satt inn større vinduer så lokalene blir lysere og flyttet baren. I tillegg har vi arbeidet med å få et italiensk taverna preg over lokalene, noe jeg synes vi har fått til, forteller en fornøyd André.

Til sommeren satser italienerne på å få til en uterestaurant som skal kunne romme 120 gjester. Kommunen har også store planer for Børsparken som ligger vegg i vegg med restauranten. Allerede før nasjonaldagen skal det rustes opp med nye busker, planter, benker og belysning.

På sikt skal fortauene ut mot Vestre Strandgate utvides og rustes opp.

– Etter all opprustningen vil dette bli en perfekt beliggenhet for vår restaurant. Midt i smørøyet for alle som er på reise med båt, tog eller buss, eller som ønsker å kombinere kino, konsert, teater eller en bytur med mat, smiler restaurantduoen.

«Årets restaurant»
Restauranten åpnet dørene, akkurat tidsnok til å bli med på matfestivalen «Spis for 100» i februar. Blant alle middagsgjestene, på tvers av restaurantene, ble La Famiglia kåret til «årets restaurant».

– Det tok helt av og var over all forventning. Vi hadde 3000 gjester innom på en uke. Det ble en stor test for oss, noe som viste at vi kan klare å holde et høyt nivå. Staben taklet dette utrolig bra og det var veldig moro, sier André før han fortsetter:
– Fortsettelsen har også vært over all forventning og kveldene har vært mer eller mindre fullbooket siden åpningen.

Restauranten har lagt til rette for at det kan holdes selskaper, forretningsmøter og styremøter.

– Drømmen er å gjøre om den store kjelleren under her til en herlig italiensk vinkjeller med prøvesmaking for selskaper opp mot 20 personer. Det er noe ikke så mange andre kan tilby, forteller André.

Back To Top