fbpx
skip to Main Content
LANSERER SAMARBEID: Andreas Thorsheim, administrerende direktør i Otovo t.v, og Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS, gleder seg til å kunne tilby solcelleanlegg til privatkundemarkedet. Pressefoto.

Flere ønsker å produsere egen strøm

Interessen for solceller som egen energikilde er stor, melder strømleverandøren LOS i en pressemelding.

I mars informerte LOS sine kunder om muligheten for strøm fra solceller.

– Interessen for solceller som egen energikilde har overrasket oss, sier Margit Unander, direktør for privatmarked hos LOS.

Som et introduksjonstilbud tilbyr strømleverandøren de første 100 kundene mulighet for å selge den strømmen de produserer selv, men ikke bruker, tilbake til LOS for én krone per kilowatt.

–Sørlandet kunne blitt omdøpt til sollandet, smiler Unander, som sier at en normal enebolig kan få dekket opp mot 50 prosent av sitt eget forbruk under optimale lysforhold.

Ifølge leder av Norsk Solenergiforening, Ragnhild Bjelland-Hanley, er det ikke noen umiddelbar økonomisk gevinst å hente ved å produsere strøm selv.

– De privatkundene som gjør dette i dag drives mest av miljø- eller teknologiinteresse, mens noen tenker at det er en investering som vil kaste av seg på sikt, sier hun og understreker at solcelleanlegget vil gi gratis strøm etter at det er nedbetalt.

Back To Top