fbpx
Annonse:
Matias Thommesen (t.v.) Og Torjus Isaksen Kleiv, Begge Fra Stathelle I Bamble, Likte At Det Var Kommet Skisenter I Hyttefeltet.
Matias Thommesen (t.v.) og Torjus Isaksen Kleiv, begge fra Stathelle i Bamble, likte at det var kommet skisenter i hyttefeltet.

Reisebrev fra Kyrkjebygdheia:

Enda et skitrekk nær Agder

Lørdag kunne daglig leder i Kyrkjebygdheia AS, Halvor Grimstvedt, sette heismaskineriet i sving og åpne det nye skitrekket på Kyrkjebygdheia i Nissedal, et par mil nord for Agdergrensa. Med strålende vær smilte både vertskap og gjester om kapp med sola.

I mange år har planer og ønsker om en skiheis på Kyrkjebygdheia versert. Etter en forsiktig prøvedag i fjor vinter, kunne daglig leder i Kyrkjebygdheia AS, Halvor Grimstvedt, endelig starte opp heisen nå sist lørdag formiddag. En rekke hyttegjester fra de omkringliggende hyttefelt hadde tatt turen til bakken og den nær kilometerlange heisen.

Flott utsikt
Traseen ligger solrikt til mot sør-vest og fra toppstasjonen på nær 750 meter over havet får man en fantastisk fin utsikt mot heiene rundt, ikke minst opp mot Skornetten på 883 moh, Nisser og fjellene på vestsiden av innsjøen. Fra toppstasjonen kan man gå rett ut i nypreparerte langrennsløyper.

– Dette blir et flott aktivitetstilskudd for oss, sier Benjamin (t.v.), Sander og Monika Steffensen fra Grimstad, som var på åpningen av Telemarks nyeste skitrekk i Nissedal lørdag.

Så god som ny
– Heisen sto tidligere på Tryvann ved Oslo. Dette er en Löypholder, T-krokheis med 980 meters lengde, forteller Halvor Grimstvedt, og hjelper små og store alpinister med heiskroken ved bunnstasjonen. Bakkene har en høydeforskjell på 220 meter, og en kan virkelig få utfordret skiferdighetene, om en vil.

– Den har bare vært kjørt to-tre år, så heisen er så god som ny. Nå skal den gjøre nytte her i mange år, forventer Grimstvedt.

Aktivitetstilskudd
Etter en heller snøfattig vinter ble siste ukes snøfall hilst hjertelig velkommen, slik at heisen kunne settes i drift.

– Vi skal ikke være noe vanlig alpinsenter, men satser på å ha åpent i helgene og i de store feriene, så sant det er nok natursnø, sier Halvor Grimstvedt. Lørdag spanderte han gratis bålstekte pølser og nystekte sveler på gjestene.

– Vi tror dette skal bli et fint tilskudd til aktivitetsmulighetene i området, og at dette blir et godt skyv framover for ny hyttebygging og flere gjester på de allerede eksisterende hyttene.

Nærhet til bakkene
Flere av skiheisgjestene var også veldig begeistret for hva de her kunne oppleve.

– Tidligere har vi ofte reist til skisenteret i Vrådal, men nå kan vi like gjerne være her, sier Monika Steffensen, med sønnene Sander og Benjamin fra Grimstad. Familien har hytte på heia, og er glad for den aktivitetsmuligheten skitrekket gir.

Lange bakker i Kyrkjebygdheia skisenter.