fbpx
Annonse:
– Arbeidet Gir Så Mye, Sier Lillian Kirkhus, Sammen Med Kristoffer Holtskog Som Har Vært En Av Dem Som Har Vært Rundt Og Solgt Loddbøker. Foto: Ivar Eidsaa
– Arbeidet gir så mye, sier Lillian Kirkhus, sammen med Kristoffer Holtskog som har vært en av dem som har vært rundt og solgt loddbøker. Foto: Ivar Eidsaa

Storbasar hos Blå Kors Kristiansand

Til fredag inviterer kvinneforeningen hos Blå Kors Kristiansand til storbasar.

– Det er moro å holde på, ikke minst når vi ser hvor viktig det er at de som virkelig trenger enten å få et godt ferieopphold eller annen hjelp faktisk får det, sier Lillian Kirkhus som har vært en av drivkreftene bak i over 40 år.

Vært med i mange år
Lillian har vært med i Blå Kors siden hun var syv år, og forteller at hun har valgt å bruke kreftene på å gjøre det hun kan for å hjelpe andre.

– Det er fint å kunne være med og gjøre en innsats. Det å kunne bidra gir så mye tilbake, sier hun.

Hun har vært med siden hun var barn og er en av dem som er engasjert i kvinneforeningens vårutlodning hvor overskuddet går til ulike deler av det arbeidet som Blå Kors i Kristiansand driver.

– Vi har pleid å fordele overskuddet på flere. Blå Kors Ferier får en god slump. Ettervernsgruppa og Barnas Stasjon får også noe, sier hun.

Moro å være med
Til årets arrangement har Lillian og de andre i kvinneforeningen gjort en innsats for å skaffe gevinster og selge lodd. Hun kan love velfylte premiebord, og sier det blir en utlodning i beste Blå Kors-ånd. På dagen blir det solgt årer, og det er blitt solgt et betydelig antall loddbøker. En av dem som har solgt svært mange, er Kristoffer Holtskog.

– Det er viktig å være med og bidra. Jeg har vært rundt i ulike nabolag og solgt, og det er jo blitt noen utsolgte loddbøker, smiler han.

– Det virker som om Blå Kors har en god plass i hjertene til mange. Svært mange kjøper lodd, og det er jo fint, sier han.

Gir seg ikke enda
– Vi håper jo vi kan klare å samle inn mer i år enn vi har gjort tidligere. Det ville ha gledet oss stort. Det har vært stort å se hvilken glede de ulike familiene har hatt ved å kunne få et godt ferietilbud, sier Lillian.

Selv er Lillian er 81 år, men hun har ingen planer om å gi seg enda.

– Jeg synes ikke jeg er så gammel. Jeg har en god helse. Nå har jeg fått to nye knær og øyne, og da er alt bra. Jeg fremstår jo så å si som ny, ler hun.

– Med god helse og godt humør kommer man langt, sier hun.