fbpx
skip to Main Content
FJORÅRETS VINNER: Ene og alene over mål valgte Erik Nordsæter Resse å hoppe av sykkelen og heller krysse målstreken til fots under fjorårets arrangement. Foto: Henrik Grini / NCF

Arendal tildelt nytt NM i sykkelcross

Norges Cykleforbund har tildelt Arendal Cykleclub NM i sykkelcross for andre året på rad. Mesterskapet vil bli arrangert 12. november.

– Arendal CC har arrangert NC CX to år på rad og har opparbeidet seg god erfaring fra denne type arrangement. Vi gleder oss stort til sykkelfest på Sørlandet i november, sier arrangementsansvarlig Per Erik R. Mæhlum i en pressemelding.

– Norges beste løype
Arrangement er planlagt til Tromøya, nærmere bestemt Hove, hvor løypa går gjennom området hvor Hovebfestivalen ble arrangert i sin tid. Rittleder Terje Johnsen forteller om gode tilbakemeldinger.
– Vi får mange gode tilbakemeldinger på løypen vår og det blir ekstra morsomt å arrangere NM i det vi mener er Norges beste Sykkelkross-løype. Dette er et publikumsvennlig arrangement og vi skal gjøre det vi kan for å lage flotte rammer rundt årets NM, sier Johnsen.

Publikumsvennlig løype
Den 2,6 kilometer lange løypen er laget slik at publikum kan se rytterne stort sett over alt dersom man oppholder seg i nærheten av start- og målområdet.

– De områdene som man ikke ser rytterne fra start- og målområdet er lagt slik at det skaper stor fart og dermed er ikke rytterne lenge ute av synet. Noen av de mest spektakulære områdene med spennende utfordringer som skal forseres ligger tett på start og mål så de er lett å observere, heter det i pressemeldingen.

Back To Top