fbpx
skip to Main Content
UNG CELLOIST: Mathias Schwaiger Pearson avholder sin første solokonsert for å finansiere utgifter i forbindelse med The Oxford Cello School i England. Arkivfoto.

Holder sin første solokonsert

Sekstenårige Mathias Schwaiger Pearson begynte å spille cello som åtteåring. Nå holder han sin første solokonsert i Sigurd Köhns Hus.

– Jeg vil takke UiA, fakultet for kunstfag og institutt for klassisk musikk for at de har gitt meg mulighet til å holde denne konserten hos dem. Dette er min første solokonsert, sier en tydelig stolt musiker.

Kristiansandsgutten ble tatt opp i et talentutviklingsprosjekt ved Universitetet i Agder i 2014 hvor ensemblet ledes av Adam Grüchot. I fjor begynte Mathias på musikklinjen ved Vågsbygd videregående skole.

Til sommeren drar unggutten til The Oxford Cello School i England takket være midler fra LOS-fondet, samt inntektene fra solokonsertene. Helgen etter han solodebuterer i Kristiansand holder han konsert i Grimstad kulturhus.

Mathias er sønn av Martin Pearson, en anerkjent organist og akkompagnatør som blant annet har akkompagnert professor Aage Kvalbein, Piotre Janowski og Ole Edward Antonsen.

Back To Top