fbpx
skip to Main Content
KAOS: Stephan Hergel i rollen som Roger De Bris sammen med Max og Leo som trygler om hjelp. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Musikkteater premiereklare for femte gang

For femte år på rad setter Arendal musikkteater opp musikal i Arendals storstue, denne gang med komedien «The Producers».

– En forestilling med svingende storbandmusikk, dans, deriblant stepping, og en helt fantastisk morsom, vill historie som vi tror kommer til å gi publikum trening i lattermusklene, forteller produsent Leif Gerhard «Liffe» Andersen.

– Amatørens rekker
Hovedrollen besettes av Geir Høye Ludvigsen som til daglig livnærer seg som skuespiller. I følge instruktør Marianne Løge dukket han opp som et friskt pust da de hadde audition i høst.

– Det har vært gøy å ha med Geir i amatørenes rekker, forteller Løge.

Ludvigsen som er født og oppvokst i Kristiansand har jobbet som profesjonell skuespiller de siste tolv årene. Han har en rekke profesjonelle teater og filmproduksjoner bak seg. Av nevneverdige produksjoner kan nevnes filmen Pyromanen som kom ut forrige sommer, flere produksjoner i regi av Agder Teater, samt fem sesonger som en av røverne i Kardemomme By i Dyreparken.

BROADWAY Max, spilt av Geir Høie Ludvigsen, og Leo, spilt av Esben Holm Eskelund, har funnet et dårlig manus de ønsker å ta til Broadway. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Fartsfull komedie
Musikalen handler om en Broadway-produsent som er «over the top», og som får et litt ufrivillig tips fra sin regnskapsfører om at det lureste han kan gjøre er å skaffe penger til en stor musikal, sørge for at den blir så dårlig at den tas av etter en kveld, og så stikke av med pengene. Dette blir starten på en ellevill jakt etter tidenes dårligste manus og de mest ubrukelige skuespillere man kan finne. Det er mye galskap, og tidvis også kjærlighet og vennskap i denne forestillingen.

– Det blir en fartsfull komedie med sang, dans og mange gode skuespillerprestasjoner, lover Løge.

Stort orkester
Årets orkester er det største Arendal Musikkteater noen gang har samlet, og som vanlig er det musikere fra mange ulike miljøer på Sørlandet som utgjør gjengen i orkestergraven. De ledes av musikalsk ansvarlig Leif Rino Muller, som gleder seg stort til å presentere en oppsetning med alt fra vakre og romantiske sanger til sugende storband-låter som garantert vil røre ved dansefoten til publikum.

– I år har vi også fått hjelp av en meget dyktig arrangør og instruktør som har hatt ansvar for mange store musikaler i Oslo: Hans Einar Apelland. Han har både bistått på orkestreringssiden med nyttige tips og har også hatt en hel dags seminar med hele orkesteret. Vi håper og tror at dette løfter orkesteret til enda nye høyder, forteller Leif Rino Müller.

ENSEMBLE: Her er hele ensemblet samlet på en av de siste øvelsene før premiere. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Feirer jubileum
«The Producers» markerer musikkteaterets første jubileum.

– Da vi startet Arendal Musikkteater var målsettingen å klare en forestilling hvert andre år. Allerede etter første oppsetning, Bør Børson, var vi nødt til å endre dette da publikum nærmest forlangte at vi skulle gjøre mer, forteller produsenten.

Først var det Bør Børson, så My Fair Lady før den blodige Sweeney Todd sto på programmet i 2015. I fjor presenterte musikkteateret familieforestillingen Trollmannen fra Oz.

– Det er mange timer dugnadsarbeid lagt ned fra denne gjengen, og de er alltid blide og fornøyde i tillegg. En super gjeng å ha med seg, sier «Liffe» avslutningsvis.

Back To Top