fbpx
skip to Main Content
FORBEREDER: Trener Kjetil Øygarden og Grane-jentene forbereder seg til det som blir tre «cupfinaler» på rad for å sikre opprykk til 1.divisjon.

– Dette presset har vi hatt hele sesongen

Granes håndball­kvinner spiller til helgen den første av tre «cup­finaler» for å klare opprykk til 1.divisjon. Trener Kjetil Øygarden og storscorer Cecilie Løvdal tror laget takler presset.

– Etter at vi gikk ut og sa at målet er å rykke opp, har jentene levd med presset om levere i samtlige kamper denne sesongen. Derfor står vi godt rustet mentalt når det hele skal avgjøre. Derfor er jeg ikke bekymret for nervene de neste ukene, fastslår Kjetil Øygarden om kommende helgs borteoppgjør mot bunnlaget Sandnes og hjemmekampene mot rekruttene til Gjerpen og Glassverket helgen før påske.

Grei plan
Saken er enkel, med tre strake seire rykker Grane-damene opp i  1.divisjon på første forsøk etter nedrykket til 2.divisjon i fjor vår. Før sesongen var det imidlertid ikke Norges Håndballforbunds plan at vinneren av Granes 2.divisjons­avdeling skulle ­rykke direkte opp i 1.divisjon. Konkursen i eliteserieklubben Halden HK gjør at avdelings­vinneren får plass i 1.divisjon uten å måtte gå om kvalifiseringsspill. Skulle Grane-damene, Våg HK og nevnte Hinna havne på samme poengsum ved sesongslutt, vil Grane havne øverst på innbyrdes oppgjør. Veien ligger med andre ord vidåpen.

–Vi må ikke se på tabellen, men heller konsentrere oss om eget spill og arbeidsoppgaver. Å slakke ned på tempo og intensitet kommer ikke på tale. Ønsket om å rykke opp er ikke til å ta feil av. Det merkes på hver eneste trening, sier Løvdal som har satt inn 99 mål på 17 kamper så langt denne sesongen.

Dobbelkamp
Når Grane-damene løper ut på parketten for å tukte Sandnes, er det over tre uker siden sist laget spilte kamp. Deretter venter det to ukers spillepause, før sesongen avsluttes med hjemmekamp lør­dag og søndag 8. og 9. april.

– Jeg har aldri tidligere opplevd hverken som trener eller spiller at en potensiell opprykkshelg på dette nivået skal bestå av to kamper. Samtidig kan vi ikke legge noe energi i dette nå. Desto viktigere er det å holde trykket oppe på trening samtidig som vi skal unngå skader og sykdom inn mot de tre kampene, sier Kjetil Øygarden.

Cecile Løvdal er trygg på at det ikke skal by på utfordringer å finne riktig tenningsnivå i de tre kampene.

– Jeg må innrømme at det hadde vært mer praktisk med et tettere kampprogram, men nervøse får vi heller bli etter den siste kampen, humrer Løvdal vel vitende om at hun og lagvenninnene har begge hendene på opp­rykksrattet.

Undervurdering
Både Øygarden og Løvdal ­presiserer at kommende helgs motstander, Sandnes, ikke skal undervurderes.

– Om vi ikke takler dette presset er vi heller ikke gode nok for opprykk. Så enkelt er det, ­mener Øygarden.

– Undervurdering er en klassisk felle som vi ikke skal falle i. Vi skal ikke gå i den fella, lover Løvdal. Øygarden legger denne uken slagplanen for å være best mulig forberedt mot den første av «cupfinalene».

– Jevnlige treningskamper mot ØIF Arendals G16-lag gjør at vi holder fasongen helt inn. Min største bekymring er at vi får unødige skader eller sykdom. Samtidig skal troppen vår være så sterk at vi også skal mestre slike utfordringer, avslutter Grane-trener Kjetil Øygarden.

Back To Top