fbpx
Annonse:
EAM: Dette Laget På Fem Jobber For å Selge Ideen Om En Blyantformet Dispenser For Kaffe Og Kaka.
EAM: Dette laget på fem jobber for å selge ideen om en blyantformet dispenser for kaffe og kaka.

Vil revolusjonere kaffe- og kakaomarkedet

Fem videregående skoleelever lærer om å drive egen bedrift gjennom det de selv mener er en genial ide.  

«Vi gjør hverdager og turopplevelser enklere». Slik selger ungdomsbedriften Kafáo inn ideen om en dispenser for kaffe- og kakaopulver som ser ut som en penn

2. plass
Mia Catherina Goggsbo, Hanna Winther, Maria Kristina Pedersen, Lena Eppeland og Håvard Hermansen har siden i høst jobbet sammen for å utvikle et helt eget produkt. Arbeidet er en del av faget «Markedsføring 1» hvor elevene skal utvikle en egen ungdomsbedrift. Gjennom skoleåret skal de etablere, drive og avvikle en egen bedrift.
– Du trykker, også får du ut pulver, forklarer de fem ivrig, samtidig som de viser frem en grønn prototype av produktet de baserer ungdomsbedriften sin på.

Da Ungt Entreprenørskap Agder arrangerte salgsmesse på Amfi Arena 2. februar vant ungdomsbedriften 700 kroner, og kom på andreplass i kåringen av de beste utstillingene. Elevbedriften hadde også stand på fylkesmesse for ungdomsbedrifter på Kristiansand kongressenter. Siden de ikke har et produkt å selge foreløpig konsentrerer de seg om å fortelle om idéen.

God støtte
Gruppa er den eneste i sin klasse som har utviklet et eget produkt, og de har brukt mye av sin fritid på å hente inn hjelp til å ta steget fra en idé på tegnebrettet til en faktisk prototype.
– Vi har veldig lyst til å skryte av næringslivet, for vi har fått så mye hjelp, sier Håvard.

De ramser opp at bedriften Easy-tech har hjulpet dem å lage en prototype av dispenseren med en 3D-printer, en mentor på SSR reklamebyrå har hjulpet dem med reklamematriell, gründer Cathrine Coucheron Berli har bidratt med veiledning som mentor, Jakt og Friluft har lat dem låne en bålpanne og Torungen kaffe har donert kaffe.
– Vi er mye rundt hos bedrifter og spør om hjelp, og vi blir veldig godt tatt imot, sier Hanna.

Vil videreutvikle
Til neste år skal tre elever fra femkløveret fortsette med markedsføringsfag. Da håper de å få et bedre samarbeid med skolens kjemilærere, og dermed klare å utvikle kakao og kaffe i tablettform.
– Det er vanskelig å få det til å henge sammen, men læreren har sagt at vi skal kunne jobbe tettere med kjemi til neste år, forklarer Hanna.

De fem elevene smiler ivrig når de forteller om ideen sin.
– Det er veldig gøy, spennende og lærerikt. Jeg tror det er en god forsmak på arbeidslivet, sier Håvard.