fbpx
skip to Main Content

Stor etterspørsel etter feriehus til utleie

Gjester fra både inn- og utland søker i stigende grad å leie hytter og feriehus i Norge, og Agderfylkene er ettertraktet.

SØKER FERIEHUS: Regional eierrådgiver Cecilie Pilemand hos DanCenter håper flere ønsker å leie ut feriehuset sitt når de ikke benytter det selv. Foto: DanCenter

Cecilie Pilemand, ny regional eierrådgiver hos DanCenter bekrefter etterspørselen etter feriehus til leie.

– Vi erfarer en merkbar økning i etterspørselen etter å leie feriehus i Norge, både blant nordmenn, gjester fra Tyskland og Benelux-landene, samt vår skandinaviske naboer, sier Pilemand.

Søker feriehus
I følge DanCenter er hytter og hus til leie i kystnære strøk ettertraktet, og særlig dersom det er mulig å leie båt også.

– Nettopp derfor er Sørlandskysten veldig populær som feriedestinasjon, sier Pilemand.

Hun forteller at mange gjester setter stor pris på gode fasiliteter som badstue og badestamp, liksom tilgang til stabil internettforbindelse også ligger i tiden.

– Har du hus eller hytte som oppfyller disse ønskene, er det gode muligheter for å tjene litt ekstra ved å leie ut, oppfordrer Pilemand og fortsetter:

– DanCenters gjester har ulike ønsker og forventninger til feriehus, men kort avstand til sjø eller vann med fiskemuligheter står høyt på mange feriegjesters ønskeliste. DanCenter har også gjester som søker et autentisk og enklere hytteliv så lenge det er innlagt vann, strøm, toalett og bad.

Trygg utleie
Etterspørselen er størst om sommeren, og feriehus med badestamp, badstue eller båtleie kan oppleve en utvidet utleiesesong. Pilemand forteller at utleieformidleren har et økt fokus på fisketurister.

– Når du leier ut med DanCenter, avtaler du hvilke perioder du ønsker å leie ut boligen din, og hvilke perioder du ønsker å benytte den selv, forteller Pilemand.
Som huseier hos DanCenter er man automatisk dekket av en Trygghetsforsikring i tilfelle skader forårsaket av feriegjestene. I følge Pilemand er det også flere fordeler ved å velge DanCenter som utleiepartner, fremfor å leie ut på egenhånd.

– Alle bestilte og betalte leiemål blir forskuddsbetalt, også dersom gjesten avbestiller mindre enn 30 dager før leiemålet skulle ha startet. Du får råd og veiledning til hvordan du kan tilpasse hus eller hytte for å optimere utleien av nettopp ditt feriehus, forteller Pilemand og legger til at hver utleier får en egen eierhjemmeside hvor de får god oversikt over utleiesituasjonen og kan følge med på bookinger, inntjening, samt får nyttig informasjon relatert til utleie.

Feirer 60 år
DanCenter har vært på markedet siden 1957 og kan dermed feire 60 års jubileum i år.

– Vi formidler allerede utleie på tusenvis av hytter og feriehus i hele Skandinavia og i den nordlige delen av Tyskland, smiler den regionale eierrådgiveren.

DanCenter har regionskontorer som betjener huseiere i hele landet; Nord-Norge, Vestlandet & Midt-Norge samt Øst- & Sørlandet. I tillegg opererer lokale representanter spredt rundt i landet slik at huseierne møter lokal ekspertise og får råd og veiledning angående utleie.

– Leier du ut med DanCenter, blir huset ditt markedsført til et stort europeisk kundesegment, forsikrer Pilemand avslutningsvis.

Back To Top