fbpx
Annonse:
TIL MILANO: Arendalitt Martin Solem Er Blant Utstillerne Når Den Norske Utstillingen Inntar Milano Denne Uka. Foto: Lasse Fløde / Pressefoto
TIL MILANO: Arendalitt Martin Solem er blant utstillerne når den norske utstillingen inntar Milano denne uka. Foto: Lasse Fløde / Pressefoto

Fra Arendal til designutstilling i Milano

Martin Solem fra Arendal er blant ledende norske designere og kunsthåndverkere som stiller ut på verdens fremste design- og møbelmesse i Milano denne uka.

Distribusjon i nye markeder. Avtaler med velrennomerte produsenter. Utfordrende og høyprofilerte designjobber. Mulighetene er mange for de som deltok på den norske utstillingen «Everything is Connected» under Milano Design Week, også kjent som Salone del Mobile.

Sørlandet er representert gjennom Martin Solem, som har designet en lampe i med-arendalitt Sam Eydes ånd.

Håper på flere produsenter
– Milano er et faglig høydepunkt i løpet av året for meg. Dette er den messen jeg alltid ser mest fram til å besøke. Jeg håper på god respons på utstillingen, hyggelig samvær med gode kolleger og kontakt med potensielle produsenter, sier Solem.

Solem forteller at han møtte sin nåværende produsent, amerikanske Bernhard Design, gjennom den norske utstillingen 100% Norway i London tilbake i 2014.

I Milano viser han fram «Lampalu», en bordlampe der alle emner er laget av aluminium. Inspirasjonen kommer fra Norsk Hydro.

– Jeg har alltid hatt et forhold til firmaet ettersom jeg er født i samme by som grunnlegger Sam Eyde. I tillegg jobbet min oldefar på en av deres første kraftstasjoner, Frøystul i Rjukan-området, på 20-30-tallet, forklarer Solem, som på tiende året er bosatt i København.

Hylles i internasjonal presse
Design og arkitektur Norge (DOGA) og Norwegian Crafts står sammen med Klubben og Jotun bak årets norske utstilling. Trude Gomnæs Ugelstad, administrerende direktør i DOGA, forteller at flere designmagasiner viser til den norske utstillingen som et høydepunkt.

– Utstillingen i fjor ble svært godt mottatt både av innkjøpere og internasjonal presse, og flere av designerne inngikk i ettertid verdifulle avtaler eller kom i dialog med viktige aktører i den internasjonale designverdenen, sier Gomnæs Ugelstad.

Kommersielt og kunstnerisk
Også for kunsthåndverkere har utstillingen stor verdi, ifølge direktør Hege Henriksen i Norwegian Crafts.

– Den gir synlighet både internasjonalt og i Norge. Erfaringsmessig betyr dette nye oppdrag i form av flere utstillinger eller økt salg. Jeg er veldig fornøyd med kurator Katrin Greilings utvalg i år. Prosjektene som ble vist fram holder høyt kunstnerisk nivå samtidig som de har stort potensiale for salg og kommersielle oppdrag, sier Henriksen.

Konseptet bak årets utstilling er å presentere et levende kart over Norges kreative miljøer i dag. Utstillingen består av 30 kunsthåndverksarbeider og designprototyper innen møbel, tekstil, belysning, keramikk, metall og glass. Over sommeren vender utstillingen hjemover og dukker opp på Oslo Design Fair mellom 30. august og 2. september.