fbpx
skip to Main Content
MÅLBEVISSTE JENTER: Sandvolleyball-spillerne Frida Berntsen (t.v.) og Emilie Olimstad fra Åmli i Aust-Agder drømmer om deltakelse i ungdoms-OL i Argentina neste år. Foto: Jetmund Berntsen

Drømmer om OL-deltakelse

Sandvolleyball-talentene Frida (15) og Emilie (16) fra Åmli drømmer om ungdoms-OL i Argentina neste år. Støtte fra LOS Fondet er en god hjelp på veien.

– Vi er helt avhengig av støtte for å kunne reise rundt, spille mot andre og utvikle oss. Derfor betyr de 10.000 kronene vi får fra LOS Fondet mye. Vi er veldig takknemlige for pengene, sier Frida Berntsen fra Åmli.

Hun og makker Emilie Olimstad (16) har nettopp vært i Molde og hentet hjem en bronsemedalje fra norgesmesterskapet i klassen U19. Den plasseringen er de ikke helt fornøyde med.

– Helt greit, men vi skulle gjerne vært i finalen. Det var veldig nærme, sier Åmli-jentene. De har allerede flere NM-gull, nordiske medaljer og en fin femteplass i VM.

Spiller med herrene
Frida og Emilie har spilt volleyball helt siden de gikk på barneskolen. Begge kommer fra familier der alle spiller ballidretten. For ikke å snakke om at de kommer fra et tettsted hvor volleyball er en populær idrett. Begge to har spilt i Dristug volleyball i flere år.

– Jeg har alltid vært veldig allsidig og drevet med ulike idretter som turn, fotball og klatring. Volleyball er gøy fordi det handler om så mye forskjellig, blant annet teknikk og styrke, sier Emilie.

– Ja, og så er det veldig gøy å reise rundt på turneringer og spille i NM, supplerer Frida.

Hun går i tiende klasse i Åmli og trener med herrenes 1. divisjonslag tre dager i uka. I tillegg reiser hun til Kristiansand en dag i uka for å trene sammen med idrettslinje-elever ved Kristiansand Katedralskole Gimle.

Masse trening
Emilie flyttet til Sand i Rogaland for å ta videregående skole hos ToppVolley Norge i fjor. Her kan Emilie melde om en skolehverdag som hovedsakelig består av fire elementer: Trening, spising, soving og skolearbeid.

– Vi trener mellom 20 og 30 timer i uka, så det blir ikke tid til så mye annet. Jeg er heller ikke så ofte hjemme siden det tar åtte timer med tog, sier Emilie.

Til høsten er planen at Frida skal studere samme sted.

Flere ganger i året reiser jentene utenlands på treningsleir. Pengene fra LOS Fondet er kjærkomne fordi det blir mange samlinger i sydlige strøk i vinterhalvåret. Alle disse reisene er egenfinansiert.

Utfyller hverandre
Åmli-jentene jobber målbevisst mot deltakelse i ungdoms-OL i Argentina neste år. De håper og tror drømmen er innen rekkevidde.

– Det kommer til å bli tøft å kvalifisere seg, men i sommer blir det mye spilling og sparring mot andre gode spillere i Norge og utlandet, sier Emilie.

Hun og Frida har kjent hverandre helt siden de var små. Foreldrene deres er venner, og familiene har reist på mange ferieturer sammen. Om hverandre har de følgende å melde:

– Frida er alltid blid. Hun beholder også alltid roen. På banen kan jeg fort bli litt overgiret, men Frida er flink til å roe meg ned. Vi utfyller hverandre bra, sier Emilie Olimstad.

– Emilie er en veldig snill jente. Hun har mye konkurranseinstinkt og elsker volleyball. Hun er kjempeflink, kontrer makker Frida Berntsen.

Back To Top