fbpx
skip to Main Content
STAND UP: Therese høster mye latter når hun står på scenen, her fra en av klubbkveldene på Castelle. Foto: Privat

Sørlandets nye humordronning?

Arendalskomiker Therese Alvseike har startet «Stand Up Sørlandet» som et helt nytt kulturtilbud. Nå satser hun alt på å skape et levende humormiljø blant sørlendingene.

Hver måned inviterer Therese til standupshow med kjente og mindre kjente humorister på scenen på Castelle i Arendal med mål om å få publikum til å le.
– Stand up som sjanger vokser seg stort i Norge, men på Sørlandet har det fram til nå vært ikke-eksisterende. Nå håper jeg at vi kan skape et godt humormiljø også her, sier hun.

EGET FIRMA: Arendalskomikeren har startet «Stand Up Sørlandet», et firma som tilbyr både show og formidling.

Humor for alle
Klubbkveldene som hun kaller det, er allerede godt i gang. Som trekkplaster har hun alltid med seg en kjent komiker, slik som da Janne Rønningen sto på plakaten.
– Det var veldig vellykket, folk koste seg og lo godt. I mai kommer Henrik Fladseth som blant annet har vært med på Camp Senkveld, Brille og Sølvrekka, og i juni kommer komiprisvinner Christer Torjussen som nå turnerer med sitt eget show som han har kalt for «drittpappa», han er veldig morsom, forteller Therese.
Hun understreker at det ikke bare er de «beste» eller de med masse erfaring som får opptre på scenen, også lokale humorister som har lyst til å prøve seg får kan ta mikrofonen.
– Jeg har lyst til at flere skal tørre å stå fram på scenen, og oppfordrer alle som går med en liten komiker i magen om å ta kontakt. Hvis du tror du har noe i deg som er gøy, så ikke vent så lenge som det jeg gjorde, hopp i det, sier hun.

Bevisst valg
30-åringen som til daglig jobber som vernepleier i Arendal kommune har lekt med humor gjennom hele livet, og for to år siden tok hun et bevisst valg.
– Jeg bestemte meg for å gjøre alvor av drømmen om å bli komiker, og satt meg resolutt på toget til Oslo for oppsøke miljøet på «Latter». Der gikk jeg bort og snakket med de som opptrådte den kvelden, og de ga meg et tips om en klubb som tilbød kurs i Stand up. Nå har jeg både tatt kurs, vunnet en konkurranse og startet eget firma, smiler hun, og legger til:
– Jeg vil gjerne være den nye humordronningen på Sørlandet. Vi har Rune Andersen fra før, men ingen kvinnelige komikere. Jeg skal gi alt for å få dronningstatusen i havn, forsikrer hun.

Drømmer om TV-show

Hvis hun skal tenke stort på fremtiden drømmer hun om å bli så flink at hun kan stå på de store humorscenene, som for eksempel «Latter» i Oslo, noe hun er fast bestemt på å få til.
– Men den aller største drømmen er å være med på et humorprogram på TV der jeg kan få utfoldet meg ordentlig. Foreløpig er jeg som et isfjell der du bare ser ti prosent, resten er fortsatt under vann, men bare vent, sier hun med glimt i øyet.
Som et mål på veien mot de store drømmene har hun trappet ned på jobben for å få mest mulig tid til å jobbe med å lage nye show gjennom «Stand up Sørlandet». Hun føler hun har fått en god start i Arendal, og jobber målrettet mot resten av Sørlandet. Hun har stor tro på at gode stand up-show vil falle i smak i landsdelen.
– Det er en fin måte å samle venner og kjente på, og det er litt mer klasse over denne typen å gå på byen for å feste. Jeg anbefaler alle å ta turen innom et show, det er veldig stas og folk har det veldig gøy, sier hun.

Back To Top