fbpx
skip to Main Content
KVARTETT: Nutopia slapp nylig singelen «Mure», den første låten fra bandets kommende album. Foto: Alf Solbakken

Verdensvant kvartett med ny singel

Ett år har gått siden Nutopia slapp det kritikerroste albumet «Antares». Nå er de tilbake med ny singel.

– Vi i Nutopia er opptatt av glede og god energi, og det er det masse av i denne låta. Og den er veldig groovy, så det er vanskelig å ikke la seg rive med, ler primus motor Michael Smith Krumins som kommer fra Vennesla og Kristiansand.

Vennskap
Bandets nye singel har fått navn «Mure» og er skrevet av den polske fiolinisten Sebastian Gruchot, som i 2013 flyttet til Norge for å studere rytmisk musikk ved Universitetet i Agder.

– For å lære meg norsk tok jeg et norskkurs for voksne. Fra før jeg flyttet fra Polen kjente jeg stort sett bare polakker, men i løpet av den første norsktimen var det som om hele verden åpnet seg opp, bokstavelig talt. Jeg møtte folk fra mange forskjellige land og kontinenter. Det var utrolig spennende å bli kjent med mennesker fra så mange forskjellige kulturer, sier Gruchot.
En av personene han ble kjent med var bosniske Muriz. Gruchot forteller om et vennskap som snart skulle inspirere han til å skrive singelen «Mure».
– Han fortalte meg mye om Bosnia og hjembyen sin Gradačac. Bilder og historier fra denne byen, og selvfølgelig bosnisk folkemusikk, ble min inspirasjon til å lage singelen «Mure» som også er forkortelsen for navnet Muriz, forteller Sebastian.

Ørkenlandskap
Singelen, som ble sluppet i slutten av april, er en videreførelse av låta «Antares» fra albumet med samme navn. I følge en pressemelding fra bandet vil også det kommende albumet basere seg på dette lydbildet.

– Mure er en meget melodiøs, dansbar og groovy låt som glir rett inn i Nutopias musikalske verden. De som liker låta «Antares» fra albumet med samme navn vil høre dette, mener bassist Audun Ramo.

– I det nye kapittelet vi er inne i nå skal vi utforske ørkenen; vandringer, handel og utveksling av kultur i dette helt spesielle landskapet som finnes over store deler av verden, utdyper Michael.

Tilknytning til Agder
Nutopia består av Michael Smith Krumins på gitar, mandolin og bouzouki, Sebastian Gruchot på fiolin og bratsj, Audun Ramo på kontrabass, og Arild Nyborg på perkusjon og munnharpe. Sammen kombinerer de toner fra hele verden.
– I det ene øyeblikket blir man kastet inn i en slått fra Hallingdal og i det neste ligger man å skvulper i en båt gjennom Bosporos stredet i Istanbul. Det er aldri et kjedelig øyeblikk med Nutopia, avslutter perkusjonist Arild Nyborg som er bosatt i Arendal.

Back To Top