fbpx
skip to Main Content
SEIER: Bilsportutøveren Roar Lindland fra Lyngdal kunne klatre helt til topps i helgen. Foto : Alexis Goure.

Lindland startet sesongen med seier

Lyngdølen Roar Lindland (39) fikk en god start på årets bilsportsesong da han tok seier i den franske sesongåpningen i Porsche Carrera Cup France.

– Det første løpet gikk fantastisk med pole position og seier i B-klassen. Jeg ble også nummer fem totalt i det franske mesterskapet, så det var en god start på sesongen, sier Lindland, som har som mål å vinne B-klassen i det franske mesterskapet denne sesongen.

Uheldig kvalifisering
I det andre løpet gikk det imidlertid ikke like bra på grunn av en uheldig kvalifisering.

– I kvalifiseringen forsøker vi å sette en rundetid så sent som mulig fordi banen blir raskere for hvert minutt som går. Da jeg gikk ut mot slutten for å sette min beste tid så var jeg uheldig fordi en konkurrent krasjet og da ble kvalifiseringen stoppet. Dermed måtte jeg starte helt nede på 35. plass, forteller Lindland.

Fra 35. startposisjon kjørte han seg inn til en 20. plass totalt, noe som holdt til en 11. plass i det franske mesterskapet og en femteplass blant B-førerne.
– Løpet var greit og jeg hadde mange forbikjøringer, men en femteplass er ikke godt nok. Skal jeg klare å vinne mesterskapet bør jeg ikke ha for mange slike plasseringer. Heldigvis kan vi stryke et løp, så det er mulig jeg må stryke dette, forklarer 39-åringen fra Lyngdal.

– Litt raskere
Allerede kommende helg skal lyngdølen til pers igjen når han skal delta i det første løpet i Porsche Supercup i Barcelona.

– Bilene i Porsche Supercup er litt raskere enn den jeg kjører i det franske mesterskapet, men jeg tror overgangen skal gå greit. Jeg kjører også for et annet team i Supercupen og har en annen ingeniør, men jeg har testet med dem og ting virker bra. En topp-10-plassering til helgen er målet, forteller Lindland som i denne serien kjører for det tyske teamet MRS.

 

Back To Top