fbpx
Annonse:
AMBIØS: – Vi Skal Kjempe I Toppen I år, Sier Tommy Egeli. Foto: Ivar Eidsaa
AMBIØS: – Vi skal kjempe i toppen i år, sier Tommy Egeli. Foto: Ivar Eidsaa

En innholdsrik trenerkarriere

Sine 43 år til tross, så kan Tommy Egeli se tilbake på en lang og innholdsrik fotball- og trenerkarriere.

Han spilte selv på Greipstad IL frem til storhetstiden da klubben spilte i den gamle 3. divisjonen. Han hadde ikke knær til å fortsette og måtte legge opp kun 19 år gammel.

– Trenerrollen fascinerte meg, og jeg tok et trenerkurs da jeg var 16, begynte å trene spillere født i 1980 og hadde Roald Rørheim, den gamle Start- og Donn-keeperen som mentor og trenerkollega, minnes han.

Gode resultater
Som trener har Egeli markert seg med gode resultater hele veien. Greipstad IL`s unge lag gikk likegodt bort og vant Adidas Cup (uoffisielt NM) to år på rad. Egeli ble tent for å gå hele veien som trener. Han fortsatte som trener for guttelaget til Start som spilte i gutter elite. Laget markerte seg godt, og endte ut som landets nest beste. Senere ble han trener for juniorelitelaget til Start, og deretter hovedtrener for Start 2. Han har også vært sonetrener i Agder fotballkrets og hovedtrener for Donn i Toppserien, pluss trener for Våg i en årrekke.

Les også: En ambisiøs trener

Ryktet om den unge treneren løp foran ham. Da Aalborg ønsket å satse, tok den danske toppserieklubben kontakt og ville ha Egeli som ny hovedtrener. Det valgte han noe overraskende for flere å takke nei til.

– Vi etablerte familie tidlig, og jeg har i noen år valgt å følge opp barna. Nå er de blitt større, og det var derfor mulig å kunne takke ja til en ny trenerjobb, sier Egeli.