fbpx
Annonse:
PLASTKAMPANJE: Bransjeforbundet ønsker å Hindre At Plast Havner På Sjøen.  Foto: Colourbox
PLASTKAMPANJE: Bransjeforbundet ønsker å hindre at plast havner på sjøen. Foto: Colourbox

Båtfolket skal ta plasten med hjem

Oppmerksomheten rundt plastforurensning i havet har eksplodert de siste månedene. Nå inviterer båtbransjeforbundet Norboat og båtfolket til en nasjonal kampanje for å hindre at plast havner på sjøen.

– Det handler ikke om å rydde, det viktige er at vi slutter å kaste, sier daglig leder Leif Bergaas i Norboat.

Under båtmessen Sjøen for alle som ble arrangert på Lillestrøm i slutten av mars gjennomførte bransjeforbundet informasjonsaktiviteter ovenfor besøkende og utstillere. Nå vil de spre informasjon og materiell til båtforhandlere og båtprodsenter over hele landet.

– Båtfolket er den største brukeren av kysten vår, og i de kommende vår- og sommermånedene strømmer hundretusenvis av oss ut på sjøen. Vi er mange og vi kan både gjøre stor nytte, men også stor skade. Derfor oppfordrer vi nå alle båtprodusenter, båtforeninger og båtfolket til å dele informasjon om at plasten skal hjem, sier Bergaas.

Les også: Klart for tidenes miljødugnad

Det finnes rundt 800.000 fritidsbåter i Norge, og hvert år selges det rundt 13.000 nye båter. Gjennom en målrettet informasjonskampanje ønsker Norboat at sine bransjemedlemmer oppfordrer nye og gamle båteiere til å ta med seg plasten hjem når de har vært på sjøen.

– Veldig mange initiativ handler om å rydde opp plasten. Dette er et viktig og riktig fokus, men det handler vel så mye om å få til en endring og gi folk kunnskap slik at de ikke kaster. I tillegg til å være skadelig for vår helse er plast i ferd med å forsøple og ødelegge en av verdens flotteste kystlinjer, samt ødelegge det marine livet. Dette haster og vi vil gjøre det vi kan for å få båtfolket med oss, Leif Bergaas.