fbpx
Annonse:
TREKONSERT: Tvillingsøstrene Renate Og Susanne Thauland Har Holdt Konsert I Et Tre De Tre Siste årene. Foto: Fabio Paulsen Dahl
TREKONSERT: Tvillingsøstrene Renate og Susanne Thauland har holdt konsert i et tre de tre siste årene. Foto: Fabio Paulsen Dahl

Tre år med konsert i et tre

Blant grener og løv klatrer søstrene Thauland for tredje gang opp i et tre, mens de drysser sine musikalske toner utover trestamme, røtter og tilskuere.

På bakken nedenfor finner publikum seg til rette i det grønne gresset. «Konsert i et tre», som ble arrangert som trekonsert nummer tre i rekken, ble arrangert i Vabua dagen før nasjonaldagen, 16. mai.

ALLSIDIG: Joachim Orseth mestrer flere instrumenter deriblant cello, akustisk gitar, el-gitar og piano. Foto: Fabio Paulsen Dahl

– Vi ønsker å bringe glede til folket med en uforglemmelig opplevelse og være tilstede i lokalmiljøet med et rusfritt alternativ på en dag som preges av mye festing, sier søstrene.

Sans for poesi
Tvillingsøstrene Renate og Susanne Thauland studerer ved musikkonservatoriet ved Universitetet i Agder og Norges Musikkhøgskole. Sammen mestrer de vokal, piano, ukulele, perkusjon, trombone og klarinett. I tillegg til tvillingsøstrene er Joachim Orseth fra Bærum fast inventar når bandet klatrer opp blant trærne. Orseth spiller på cello, fiolin, gitar, bass og piano.

– På større konserter, blir trommeslager og sangerne med i tillegg, forteller søstrene som også har sans for poesi og lyrikk, og som mer enn gjerne kommer med et dikt eller to mellom sangene.

– Vågal konsertopplevelse
Søstrene startet bandet i Kristiansand i april 2014, og har siden opptrådt på blant annet Ågsethfestivalen, Kulturnatta i Kristiansand og i sommermånedene i fjor holdt de sin første sommerturné fra Sør- til Østlandet hvor de blant annet spilte i Arendal, Tønsberg, Moss, Ås og Hvaler.

HØYT OPPE: Søstrene Thauland har gjort det til en tradisjon å avholde 16. mai konsert i et tre. Foto: Stein Arne Hedberg

– Musikken er en blanding av folk, jazz og visepop, forteller tvillingsøstrene som også forteller at de lar seg inspirere av naturen og de gamle, norske salmene.

Trekonsertserien ble til etter at Renate en dag satt seg i et tre på Lund med barytonukulelen sin og spilte.

– En frodig, vågal og uforglemmelig konsertopplevelse, på et sted du aldri hadde trodd du ville oppleve så vakker musikk, ytret musiker og universitetslektor ved musikkkonservatoriet ved UiA, Bjørn Ole Rasch, etter fjorårets trekonsert.

TRIO: Susanne Thauland Hedberg, Renate Thauland og Joachim Orseth danner trioen Søstrene Thauland. Foto: Fotograf Kjellaug

16. mai tradisjon
Suksessen fra de to forrige årene har kommet for å bli, skal en tro bandet selv.

– Etter tre år med trekonserter den 16. mai på Vabua er dette starten på en ny 16. mai-tradisjon i Kristiansand, smiler Susanne.

Årets tre-band inkluderte Renate Thauland på trombone, vokal, piano og baryton-ukulele, Susanne Thauland Hedberg på klarinett og vokal, Joachim Orseth på cello, akustisk gitar, el-gitar og piano, Joachim Bjørge på jembe og perk, Elaine Gulbrandsen på vokal og gjesteartist Charlie Blackwater på munnspill.