fbpx
skip to Main Content
JONAS OG KROPPEN: Foto: Gisle Bjørneby

Tegnespråkteater til Kilden

Trond-Viggo Torgersen skal lære barna om kroppen igjen – denne gangen som tegnspråkteater. Fredag kommer teaterstykket «Jonas og Kroppen» til Kristiansand.

Målet er at alle skal kunne nyte forestillingen, derfor har vi også fått Trond-Viggo til å stemmelegge hele stykket, forteller regissør Mira Zuckermann i en pressemelding, og presiserer at dette er en forestilling for både hørende og døve.

Jonas og kroppen er en forestilling om Jonas som snart blir ni år. Kroppen hans opplever en rekke traumatiske hendelser, og publikum får bli med på reisen fra å være en frisk gutt til å gå gjennom sykdom og skader. Lege, underholdningsmann og forfatter Trond-Viggo Torgersen er manusforfatter for Jonas og kroppen, samtidig som han er skuespillernes stemme.

– Jeg ville lage en teatertekst i en tegnspråklig ramme, som både hadde en dramatisk fortelling om et barn, og et visuelt magisk uttrykk som kombinerte både det hverdagslige – og kroppens indre respons på våre ytre handlinger. Altså en teaterfortelling som jeg selv hadde lyst til å se, og der opplevelsene og fantasien vi har felles overskygger våre forskjelligheter, forteller Trond-Viggo Torgersen.

Forestillingen Jonas og kroppen har i utgangspunktet ingen ting med TV-programmet som gikk på NRK på begynnelsen av 80-tallet å gjøre.

– Det er jo veldig få som klarer å formidle kroppen på en så interessant måte som Torgersen. Så derfor finnes det visse naturlig sammenligninger også med tanke på forestillingen som settes opp hos oss, forteller regissør Mira Zuckermann.

Forestillingen Jonas og kroppen har i utgangspunktet ingen ting med TV-programmet som gikk på NRK på begynnelsen av 80-tallet å gjøre.

– Det er jo veldig få som klarer å formidle kroppen på en så interessant måte som Torgersen. Så derfor finnes det visse naturlig sammenligninger også med tanke på forestillingen som settes opp hos oss, forteller regissør Mira Zuckermann.

Forestillingen spilles i Kilden fredag og lørdag.

Back To Top