fbpx
Annonse:
LOKALT PÅ SKRAL: David Atarodiyan Og Truls Dyrstad Skal Opptre På Skral I Sommer. Foto: Johanna Siring
LOKALT PÅ SKRAL: David Atarodiyan og Truls Dyrstad skal opptre på Skral i sommer. Foto: Johanna Siring

Lokalt innslag på Skral Festival

Det er snart tid for festivaler og sommeren nærmer seg. TRXD, som består av Truls Dyrstad fra Mandal og David Atarodiyan fra Oslo, skal spille på Skral Festival i sommer.

– Vi møttes på universitetet i Kristiansand, forteller David og fortsetter:

– Truls studerrte mekatronikk i Grimstad og jeg musikk på Universitet i Agder i Kristiansand.

På et vorspiel kom musikkduoen i prat og fant ut at de begge drev med musikk, noe som førte til at de begynte å produsere musikk sammen. En remix ble til en ny remix og til slutt ble det flere og flere remixer.
– Vi startet med å bruke dataprogrammet Logic pro, men nylig har vi gått over til Ableton live, fordi vi føler ableton gir flere muligheter, sier de.

En god følelse
Mange band bruker år på å få en viss form for suksess. For TRDX ble det braksuksess fra første låt. David forteller at TRDX som duo har en god kjemi med gjensidig respekt for hverandre, noe han tror kan ha bidratt til at det er musikken som står i fokus.

– Det har gått bedre enn noen andre kan forvente, sier duoen og understreker at de ønsker å lage musikk som når ut til andre mennesker, og ikke nødvendigvis kun i Norge.

– Det kan være vanskelig å gi et budskap ettersom vi er produsenter begge to, men vi har lyst til å lage musikk som får folk i godt humør, som gir en god følelse, sier David.

– Det som gir meg glede med musikken er å skape noe nytt og kunne utrykke seg. Det at man gjør noe man synes er gøy og det å være kreativ. Truls liker å være kreativ og jeg liker å være kreativ. Vi har det behovet for å gjøre noe. I stedet for å sitte fra klokken 9 til 16 på kontoret og ikke gjøre noe. Du føler at det gjør en forskjell da. Det gir meg en god følelse, fortsetter han.

Ga opp alt for musikken
TRXD har produsert flere remixer for andre artister. Duoen understreker at dette ikke er offisielle remixer, men uoffisielle låter, slik den de laget med Adele.

– Vi tenkte at det var en fin låt og at den har vi lyst til å remixe, så da tok vi vokaler fra internett. Det er en låt vi liker, vi slipper den ut og ser hva som skjer. Den låten fikk mye oppmerksomhet på veldig kort tid. Plutselig skrev Billboard om oss og når det skjer så ble det en bekreftelse på at det er bra nok internasjonalt. Det er ikke bare bra nok for deg og for de i Norge, men det bekrefter også at andre folk også synes at det du lager er bra. Det holder en viss kvalitet og det gjør noe med selvtilliten din også. Du er ikke din verste fiende lenger og tenker ikke at du ikke er bra nok, sier David.

Skral Festival
Til sommeren spiller duoen på Skral Festival og er at av bandene med lokal tilknytning. Bandet har aldri vært på festivalen, men gleder seg mye.

– Vi gleder oss veldig til å spille på Skral. Det er en festival vi har hørt om hele livet. De er veldig kjent som en bra festival og det er koselig ved stranda. Det er veldig hyggelig at såpass store festivaler ønsker å være en del av TRXD, sier David med et smil.

– Hvordan oppfatter dere festivalmiljøet på Sørlandet?

– Det er bra. Jeg har inntrykk av at Sørlandet er det stedet som har formet flest festivaler i Norge. Alt fra Hove til Quart. Hove-festivalen var en anerkjent og stor festival som også var kjent internasjonalt. Til og med Palmesus selger ut billettene sine før de har annonsert artister. Sørlandet vet hvordan de skal arrangere festivaler og det tror jeg er fordi folk på Sørlandet har en avslappet «vibe» hele tiden. Sørlandet og festival går veldig bra sammen, mener David.

Flytter til Oslo
Bandet ønsker å fortsette å jobbe med musikk og røpet at de snart har en ny låt på trappene. I sommer flytter de til Oslo for å jobbe med musikken.

– Vi kommer til å være aktive og gjøre det vi elsker, lover David Atarodiyan.