fbpx
skip to Main Content
VIL STYRKE MUSIKKMILJØET: Direktør i Kristiansand Symfoniorkester, Stefan Sköld, og styreleder i Stiftelsen Sparebanken Sør Instrumentfond, Stein A. Hannevik, vil kjøpe instrumenter for ti millioner kroner. Pressefoto.

Vil kjøpe instrumenter for ti millioner

Sørlandets beste strykere fortjener de beste instrumentene. Det mener Stein A. Hannevik, styreleder i Stiftelsen Sparebanken Sør instrumentfond.

I følge en pressemelding fra stiftelsen kan de beste strykeinstrumentene koste flere millioner kroner, noe som gjør det vanskelig for orkestre og musikere å finansiere innkjøp av slike instrumenter.

Instrumentutlån
Stiftelsen som ble opprettet nylig ønsker å bygge opp en samling av kvalitetsinstrumenter fra de store instrumentmakerne på 1700 – 1800 tallet da disse instrumentene ofte har en helt unik klang som utvikler seg desto eldre instrumentene blir.

– Slike instrumenter vil løfte ethvert orkester og vil fremover bli lånt ut til musikere i Kristiansand Symfoniorkester og til spesielt talentfulle musikere i landsdelen, forteller stiftelsens styreleder som håper at også publikum vil sette pris på det musikalske løftet stiftelsen ønsker å gjøre.

Vil øke interessen
Stiftelsen har som mål å øke interessen for klassisk musikk på Sørlandet, og ønsker samtidig å bidra til at flere ungdommer ønsker å satse på en musikalsk karriere. Direktør i Kristiansand Symfoniorkester (KSO), Stefan Sköld, er et av medlemmene i det nyvalgte styret som består av fem personer valgt av bankens styre. Totalt er det to representanter fra KSO. I følge Sköld er Sparebanken Sør sitt bidrag noe som vil styrke symfoniorkestrene på Sørlandet på en visjonær og generøs måte.

– Publikum kan glede seg til store musikalske opplevelser, lover Sköld.

Berømmer satsningen
Også Universitet i Agder berømmer satsningen.

– Gjennom oppbygging av en samling med førsteklasses gamle instrumenter leverer Stiftelsen Sparebanken Sør Instrumentfond et stort bidrag til arbeidet for klassiske musikktalenter og den videre utviklingen av det klassiske musikklivet i regionen.  Studieretning for klassisk musikk ved Universitetet i Agder samarbeider tett med Kristiansand Symfoniorkester, og anser instrumentfondets formål som meget verdifullt. Det sier Jørn Schau, ved studieretning for klassisk musikk, UiA.

 

Back To Top