fbpx
Annonse:
LOS Energy Har Kåret Kristiansand Kommune Til Landsdelens Smarteste Offentlige Strømbruker. Fra Venstre På Bildet Prisutdeler Harald Steinsholt Fra LOS Energy Og Hans-Christian Gram Fra Kristiansand Kommune. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien
LOS Energy har kåret Kristiansand kommune til landsdelens smarteste offentlige strømbruker. Fra venstre på bildet prisutdeler Harald Steinsholt fra LOS Energy og Hans-Christian Gram fra Kristiansand kommune. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Sørlandets smarteste strømbruker

Kommunen vinner i kategorien offentlig for det systematiske arbeidet med energiledelse. I 2016 ble Kristiansand første norske ISO 50001 sertifiserte kommune. 

Utmerkelsen hedrer virksomheter innen offentlig og privat sektor som er smarte strømbrukere, og pådrivere for innovative klima- og strømsparetiltak. Det er LOS Energy som står bak prisen.

Prioritert siden 2007
Kristiansand kommune vant i kategorien offentlig i konkurranse med Arendal Havn og Sørlandet Sykehus HF, som også var nominert.

– Vi er veldig stolte over å oppnå denne internasjonale sertifiseringen, som henger høyt. Energiledelse har vært prioritert i Kristiansand kommune siden 2007, og det er oppnådd svært gode resultater, forteller Hans-Christian Gram, eiendomssjef i Kristiansand kommune.

– Kristiansand kommune setter Sørlandet på kartet med strategisk og målrettet arbeid knyttet til energiledelse, og bør være en stor inspirasjon for andre bedrifter og kommuner, sier juryformann Anders Gaudestad i LOS AS.

Vunnet før
Den kommunale fagenheten Kristiansand Eiendom har i flere år arbeidet godt med energiledelse

– Juryen legger spesielt godt merke til at Kristiansand kommune har jobbet systematisk over mange år, og det investeres fortsatt i gode enøk-tiltak, sier Gaudestad.

Dette er ikke første gang Kristiansand kommune hedres for god energibruk. På LOS Energy Day 2015 ble IKEA og Kristiansand kommune kåret til Norges beste virksomheter innen energiledelse. Arendal kommune KF vant prisen i fjor. (LOS)